Skocz do zawartości

Rower do 2000 dla chłopca

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry, 

Chcę kupić rower dla dwunastoletniego chłopca, wzrost około 150 cm, ale z tendencją do szybkiego rośnięcia (czyli rower "na wyrost")

Nie mam wymagań poza tym, żeby był "fajny" dla młodego chłopaka, który chciałby mieć swój rower i którym mógłby "poszpanować" przed kolegami. No i żeby osprzętowo był nie najniższą półką. 

Wstępnie wybrałem: 

Unibike Mission rama 16, koło 27,5'',

Superior XC 6.1 rama 16, koło 29

Focus Whistler 3.7 rama 14 koło 27.5

Czy Unibike i Superior nie będą zbyt duże? 

Focus jest najdroższy, kilkaset złotych więcej od pozostałych, które mają praktycznie tą samą cenę. 

Budżet jest mocno ograniczony, dlatego te kilkaset złotych to nie jest lekką ręką do dołożenia. Ale jeśli wszystko będzie przemawiać na korzyść Focusa, to się powinno udać. 

Z góry dziękuję. 

Kupowanie za dużego i, co z tego wynika, za ciężkiego roweru tylko zniechęci chłopaka do jeżdżenia. Tak jak pisze kolega piwyżej - kup fajny używany rower w jego rozmiarze, dzieciaki szybko wyrasatają i często można znaleźć używki w bardzo dobrym stanie. Ja córce kupiłem tylko raz niwy rower ale był w naprawdę dobrej cenie a reszta używki w dobrym stanie, w odpowiednim rozmiarze, czadami nawet co roku. Sprzedając taki rower nawet zbytnio nie tracisz w przeciwieństwie do odsprzedaży nowego