jajacek Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu Bardzo lubię Szczawnicę i okolice. Byłem tam wiele razy. Szedłem piechotą przez wąwóz Homole na Wysoką. To to samo czy nie? Odnośnik do komentarza
dfq Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu No nie do końca. Tzn te rejony, też Małe Pieniny, piękne ale to fragment a nie jazda grzbietem pasma. Na Homolach nie da rady rowerem. Trzeba ze Szczawnicy przez Szlachtową na Jaworki asfaltem (jest ścieżka rowerowa) do Rezerwatu Biała Woda , dalej na przełęcz Rozdziele. Na Rozdzielach w prawo na Wierchliczkę i już generalnie z górki na zachód, Wysoką wziąć nieco dołem (bo tam trzeba by mocno pchać) i dalej grzbietem po granicy w kierunku Szczawnicy. Piękna pętelka, polecam Rozdziele, w dole Biała Woda. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Dzięki za objaśnienie. Już z kumplem gadałem że trzeba tam w przyszłym roku pojechać. Tylko muszę jeszcze zrobić wagę 🙂 Tym grzbietem to kiedyś z dzieckiem szedłem. Mam nadzieję że zdążę. Mam pół roku na zrzucenie 6 kg. Jest szansa 🙂 On poleciał ze Szczawnicy i próbował wjechać od jej strony na Przehybę. Ale się zakopał w błocie. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi