Rot Opublikowano Czwartek o 23:46 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 23:46 Kupiłem ostatnio nowy telefon, który razem z etui jest wyraźnie większy / grubszy niż stary i w związku z tym nie mieści się już w starym uchwycie (z Decathlon). Macie jakieś sensowne uchwyty do polecenia? Źle mi się jeździ bez telefonu na kierownicy, potrzebuję nawigacji, ale też mam to do siebie że chcę od razu widzieć jak ktoś do mnie pisze / dzwoni, więc chowanie go do torby nie przejdzie. Odnośnik do komentarza
michalje Opublikowano wczoraj o 06:23 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 06:23 Ja od wielu lat korzystam z quad lock, masz tam albo etui z mocowaniem, albo taką przyklejkę do etui. Jedno i drugie zainstalowane dobrze i zgodnie z instrukcją nigdy nie odpadło, a testowane na wielu rowerach i ujebach typu Wisła 1200. Niestety, nie tania sprawa. Odnośnik do komentarza
mike21 Opublikowano wczoraj o 09:09 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 09:09 Ja kiedyś używałem kupinego na ali, przylepionego do etui uchwytu w standardzie Garmin - pasowało do uchwytów liczników/latarek. Działało bez żadnych problemów przez cały 2 letni żywot telefonu. https://a.aliexpress.com/_EGvROwi Odnośnik do komentarza
Greg29 Opublikowano wczoraj o 09:27 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 09:27 Też polecam przyklejane mocowania w standardzie garminowym - nie ma problemu z uchwytami, można taki na gumki na mostek czy kierownicę przyczepić albo taki "pro" na wysięgniku przykręcany do kiery Odnośnik do komentarza
Szwedacz Opublikowano wczoraj o 09:43 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 09:43 Ja przez lata używałem te torby 'z okienkiem'. Dobrze chroniło to telefon, był widok, tylko średnio się dawało klikać w ekran, bo silikonowa nakładka na telefon odsuwała folię torby od powierzchni ekranu. Odnośnik do komentarza
Rot Opublikowano wczoraj o 11:57 Autor Udostępnij Opublikowano wczoraj o 11:57 2 godziny temu, Szwedacz napisał(a): Ja przez lata używałem te torby 'z okienkiem'. Dobrze chroniło to telefon, był widok, tylko średnio się dawało klikać w ekran, bo silikonowa nakładka na telefon odsuwała folię torby od powierzchni ekranu. No właśnie ta torba z okienkiem wydaje się ok o tyle, że chroni przed deszczem, ale jednocześnie muszę być w stanie obsługiwać telefon, obracać / powiększać mapę, przeskakiwać między funkcjami w Komoot / Strava itd. Z kolei te garminopodobne mocowanie ma ten problem, że nie ufam klejom, a też martwi mnie że musi być na stałe przyklejone do etui, więc przeszkadza w ładowaniu indukcyjnym i ogółem w użytkowaniu na co dzień. Odnośnik do komentarza
Szwedacz Opublikowano wczoraj o 12:04 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 12:04 Jak się w takiej wepnie (coś a'la półeczka na rzep jest pod okienkiem) telefon luzem, to działa perfect, z dokładnością do tego jak w deszczu nie działa sterowanie ekranami pojemnościowymi. Jak silikonowa nakładka ci podnosi brzegi o te 1mm to też da się sterować, bo przyciskasz folię do komórki i klikasz co chcesz, ale zwłaszcza bliżej brzegów nie jest to niezawodne i bywa upierdliwe jak dotaczasz się do skrzyżowania i chcesz szybko przewinąć mapę, coś zerknąć. Pomijając kwestię narażenia komórki na wibracje (nigdy nie chciało mi się w to wnikać w kwestię tego na ile to mity, a na ile prawda z elektromechaniką od aparatów; żaden zimny lut nie spowodował odpadnięcia od PCB jakiegokolwiek elementu w jakiejkolwiek mojej komórce), może rozważ po prostu zakup drugiego etui? Jedna silikonowa nakładka na co dzień, druga zintegrowana z garminowym uchwytem. Odnośnik do komentarza
Greg29 Opublikowano 22 godziny temu Udostępnij Opublikowano 22 godziny temu 2 godziny temu, Rot napisał(a): Z kolei te garminopodobne mocowanie ma ten problem, że nie ufam klejom, a też martwi mnie że musi być na stałe przyklejone do etui, więc przeszkadza w ładowaniu indukcyjnym i ogółem w użytkowaniu na co dzień Miałem takie coś: było spoko ale był to duży, odstający grzmot na kierownicy i do tego coś tam w środku grzechotało jak się jeździło po nierównościach.bAle złamałem jedno ramię. W związku z tym, że rzadko jeżdżę z telefonem to kupiłem takie przyklejane do etui mocowanie w standardzie garminowym i dodatkowe etui z pogrubionymi narożnikami, takie lepiej chroniące jakby telefon upadł i klej trzyma naprawdę mocno. Nie ma co się bać, to chyba najlepsze rozwiązanie. Miałem też kiedyś, dawno, dawno temu tą torebkę z okienkiem na telefon i osobiście uważam, że jest to największe dziadostwo, bardzo nieergonomiczne Odnośnik do komentarza
bzyk69 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Fidlock vacuum Używam tego na gravelu, na różnych ujebach - nie ma szansy żeby telefon z tego spadł. Odnośnik do komentarza
Greg29 Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu Niestety mocowanie to wymusza posiadanie iphona albo samsunga (pewnie też tylko najnowsze modele najwyższych serii). No chyba, że ktoś już ma taki telefon to spoko Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi