Skocz do zawartości

Kierownica szosowa

Rekomendowane odpowiedzi

Ogólnie ten Crux to był strzał w dziesiątkę. Kupiłem go za 1300 bo młody do szkoły przełajówkę potrzebował. 
SRAM jakiś co był, chyba Apex, wywaliliśmy i dostał Tiagrę.
Nędzne koła Speca wywaliliśmy i kupiłem Fulcrumy Racing 4 używki za 350 plus łożyska porządne, nowe z wymianą 200
Spowalniacze canti na których się mało nie rozwaliłem na mini v-brake. 
Tylko korbę jeszcze muszę wymienić przy okazji bo ma jakąś podłą FSA 46x34 co ledwo żyje. Jakiś Praxis Alba pewnie wleci 46x30.
No i kierę karbonową założę dla większego komfortu.

Dziękuję panowie za polecajke tej kierownicy, zakupiona, zamontowana z owijka FIZIK solocush tacky. 

Czuję się jakbym jeździł na innym rowerze, owijka 3,5 mam pewnie też zrobiła robotę. 

Spłaszczenie na moje dłonie idealnie( fakt że rzadko jeżdżę w tej pozycji, tylko jak odpoczywam ale teraz będę chyba częściej), fajnie zaokrąglona z boku, mniejszy drop o 10mm niż w starej kierze też robi robotę, jest mi wygodniej. Dziś przejechane 80 km, dłonie , barki i górna część pleców, zero jakiegokolwiek dyskomfortu podczas jazdy i po. Tego mi trzeba było.

Za 360 zł bo jeszcze miałem dwa vouchery po 10 zł każdy to strzał w 10.

Wrzucę jutro bo dziś już nie chce mi się schodzić do komórki. 

No fajna kiera ale 300 zł droższa, nie mój budżet.

Do tego roweru jeszcze muszę dokupić kolka( zresztą będę szukał u Was na forum polecajek, ale to dopiero wrzesień, październik jak zaczną się obniżki) bo jeszcze nie kupiłem i więcej w ten rower nie inwestuje. Jeśli dalej będzie zdrowie i chęci to pojeżdżę jeszcze przyszły rok i będę rozglądał się za innym rowerem w wyższym budżecie. Ale jak to mówi klasyk " czas pokaże ".