Skocz do zawartości

Sztywna oś w rowerze Kross Esker 2.0 2024

Rekomendowane odpowiedzi

Rozwalił mi się gwint w tylniej sztywnej osi 
Byłem w sklepie kross, powiedzieli że czegoś takiego nie sprzedają i żebym raczej kupił online. Ewentualnie oni mogą coś podziałać ale bedzie to długo trwało 
W rowerze wymiary osi są "12x142 mm" lecz nie do końca wiem jaki gwint wziąć. Widziałem że osie są np 1.5x142 itp 
te 1.5 to jest długość ? jak sprawdziłem u mnie to mam długość 20 mm , nie znalazłem też żadnych informacji na stronach jaki gwint w osi ma ten rower 

Pisałeś do Kross z pytaniem o możliwość sprzedaży osi?

Jeżeli Kross ma trochę przyzwoitości, to Ci to sprzedadzą bez problemu.

Swoją drogą to jest właśnie różnica przy podejściu do klienta. W Orbea można pobrać dokument i każda część ma swój numer. Potem można zamówić od dystrybutora, a jeżeli nie jest dostępna, ściągną ją bez problemu. A Kross mówi że nie sprzedaje takie elementu i nara... Z hakami też bywają cuda.

15 godzin temu, kryptoszosowiec napisał(a):

Pisałeś do Kross z pytaniem o możliwość sprzedaży osi?

Jeżeli Kross ma trochę przyzwoitości, to Ci to sprzedadzą bez problemu.

Swoją drogą to jest właśnie różnica przy podejściu do klienta. W Orbea można pobrać dokument i każda część ma swój numer. Potem można zamówić od dystrybutora, a jeżeli nie jest dostępna, ściągną ją bez problemu. A Kross mówi że nie sprzedaje takie elementu i nara... Z hakami też bywają cuda.

Dzięki 
Napisałem do krossa 
Wysyłają nową część na darmo