Pepe75 Opublikowano 18 godzin temu Udostępnij Opublikowano 18 godzin temu 46 minut temu, CriseQ napisał(a): Z tego co czytałem do 32T nie trzeba zmieniać, ale przy 34T już chyba będzie zbyt duża różnica. Będę musial zrobić pomiary, mam nadzieję że nie popełnię żadnej gafy. Nic Cię nie kosztuje spróbować starego łańcucha do 34z. Niedawno zmieniłem cały napęd w gravelu i łańcuch wyliczony wg wskazówek był za długi. Odnośnik do komentarza
CriseQ Opublikowano 15 godzin temu Autor Udostępnij Opublikowano 15 godzin temu 2 godziny temu, Pepe75 napisał(a): Nic Cię nie kosztuje spróbować starego łańcucha do 34z. Niedawno zmieniłem cały napęd w gravelu i łańcuch wyliczony wg wskazówek był za długi. Aktualnie mam 112 ogniw ze spinką. Czyli zakładam, ze przy 34T musiałbym mieć 114 ogniw. Policzyłem kalkulatorem i się zgadza to co mam przy 30T 112 ogniw dł. łańcucha 140cm Dla 34T: Rozstaw łańcucha 44 cm Przednia zębatka 34T Największa tylna 48T Wynik 114 długość łańcucha 143cm Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi