Wiktoria Opublikowano Czwartek o 18:34 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 18:34 Poszukuje uniwersalnego roweru do jazdy po lasach jak i drogach. Interesuje mnie rower typu cross w budżecie ok 3tys W sklepach dostałam rekomendacje: SPECIALIZED SIRRUS X 2.0 - ale czytajac fora nie bedzie to rower dosc wytrzymaly Kross Evado 4.0 2025 - fajny wizualnie ale czy warty zakupu ? Merida BIG NINE 200 - tutaj najbardziej polecany pod ale drozszy i nie wiem czy warto dołozyc ? Moze macie jakies sprawdzone modele, ktore moglabym sprawdzic 🙂 albo jakies wskazówki na co moglabym zwracac uwage ? Odnośnik do komentarza
krix Opublikowano Czwartek o 18:44 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 18:44 Też szukam i bryndza. Chodzi o to, żeby miał amortyzator Paragon Gold.Jest Radon Sunset 10, Cube Kathmandu SLX (oba droższe niż 3k) i odkryty ostatnio Rose Multisport (w ogóle Rose ma wyprzedaże na stronie, jakieś resztki rowerów). Nie ma już Radon Scart Light 10.Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano Czwartek o 19:03 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 19:03 Rower typu cross nie jest rowerem uniwersalnym. Do jazdy po lesie na swoich standardowych oponach sie slabo lub kompletnie nie nadaje (w zaleznosci od lasu). Nadaje sie dopiero jak zalozymy opony o szerokosci 2 cale. W tym budzecie zaden rower nie ma amortyzatora, ktory znaczaco poprawia komfort jazdy. Ma za to atrape amortyzatora. Specialized Sirrus nie jest w ogole rowerem typu cross tylko rowerem typu fitness. Sugeruje wizyte w Decathlonie i wypozyczenieroweru takiego jak Rockrider 500 EXPL w ramach uslugi Decathlon Rent. https://www.decathlon.pl/p/rower-gorski-mtb-turystyczny-rockrider-expl-500-29/_/R-p-330628?mc=8615848&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=pl_t-perf_ct-pmax_ts-bra_f-cv_o-roas_xx-marki-pasji-css&gad_source=1&gclid=Cj0KCQiA-aK8BhCDARIsAL_-H9k_VWA6sWMy4qvowz0VrXXj_ULG1QRKBnrizMt3W0k4rcPJxTJxciQaAqJ5EALw_wcB Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano Czwartek o 19:07 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 19:07 19 minut temu, krix napisał(a): Też szukam i bryndza. Chodzi o to, żeby miał amortyzator Paragon Gold. Jest Radon Sunset 10, Cube Kathmandu SLX (oba droższe niż 3k) i odkryty ostatnio Rose Multisport (w ogóle Rose ma wyprzedaże na stronie, jakieś resztki rowerów). Nie ma już Radon Scart Light 10. Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka Dobrze kombinujesz. Alternatywa to turystyczny MTB jak ten Rockrider lub Cube Attention SL ktory de facto nie jest rowerem MTB tylko crossem na kolach MTB z amorem MTB i napedem MTB. Przeszukaj inne niemieckie marki. Niemcy sie specjalizuja w takich rowerach. Norweskie i z Beneluxu ewentualnie. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi