Skocz do zawartości

Zakup używanego roweru szosowego do 6000 zł

Rekomendowane odpowiedzi

5 godzin temu, jajacek napisał(a):

Z grubsza 58 są od 188 wzrostu. Jesteś blisko granicy rozmiarów. 
Na kalkulatorze Wrench Science możesz sobie wyliczyć odpowiedni rozmiar.
@mike21 Ty znasz te szwabskie marki. Co to ten Raymon? Bo nie słyszałem.

To świeża marka, chyba nie ma jeszcze 10 lat. Spokrewniona z Feltem. Robi tanie, niczym szczególnym niewyróżniające się mięso armatnie, często w konfiguracjach jakich nie powstydziłyby się rasowe markeciaki. Działa jak większość marek ze specem na czele - wyłącznie design wizualny (logo, kolorystyka) robiony w biurze marki a projektowanie i produkcja w chinach kontynentalnych czy też prowincji jaką jest Tajwan. Nie słyszałem żadnych negatywnych opinii ale to rowery zbyt tanie żeby klient nosem kręcił.

Co do Speca to akurat mam tu dokladne informacje.

Projektowanie komputerowe jest obecnie robione przez niemiecka firme Denk Engineering. Nastepnie robia prototypy, ktore testuja w tunelu Speca w USA. Potem testy przez zawodnikow typu Sagan, Evenepoel i Alaphillippe, fedback od nich i poprawki i rower idzie do produkcji w fabryce Topkey na Tajwanie.

Witam ponownie, Wasze rady są dla mnie bardzo pomocne. Jeszcze trochę pozawracam głowę. Wymierzyłem się, wyniki: 

Type of Rider:     Road Endurance                          

eTT Effective Top Tube: 58.49cm
  Reach: 390mm
  Stack: 602mm
CC Seattube C-C: 56cm
CT Seattube C-T: 55cm
SH Saddle Height: 77.00cm
SB Saddle Setback: 6.84cm
CP Cockpit: 55.38cm
S Stem: 120mm
D Saddle to Bar Drop: 3.94cm
HB Handlebar Width: 42cm

Myślicie, że ten Cube, o który pytałem nada się dla mnie pod względem geometrii? Na moje oko jest ok ale pytam fachowców. 

• lukasz.przechodzen zmienił(a) tytuł na Zakup używanego roweru szosowego do 6000 zł
  • 1 miesiąc temu...