Oskarr Opublikowano 28 Lipca Udostępnij Opublikowano 28 Lipca Ja chcę te opony 2" ze względu na lekki teren. Do ciężkiego terenu się to nie nadaje i nie będzie nadawało. Pytanie jeszcze, co kto określa ciężkim terenem. Dla mnie osobiście ciężki teren to miejsce w którym muszę hamować na HT - np. stary zielony w bielsku. Twister w bielsku to prosty odcinek Flow a na gravelu, nawet jak zamontujemy szeroką oponę, to dalej będzie to męka. Po pierwszym dniu mam takie spostrzeżenia: fajny rower na asfalt, świetny na nierówny asfalt, spoko na szutry i równe ścieżki w lesie (bardzo równe). Na czymś co nazywam singlami mtb ten rower też przejedzie, więc jak was ślad poprowadzi po lesie to przejedziecie, ale tam, gdzie na mtb byście lecieli 30 km/h, na gravelu będziecie jechali ciągle z zaciśniętymi hamulcami. Dziś u mnie pada, więc szerszych opon nie przetestuje, ale już wiem, że z przodu wchodzi 2,2 - zostawię chyba 2,1, do tyłu wchodzi 2,1 więc wsadzę tam 2,0. Szybkie Race kingi zwijane nie powinny mocno zamulić tego roweru. Z 2 calowymi oponami przytyje ze 100 gramów. Odnośnik do komentarza
karol1994czx Opublikowano 28 Lipca Udostępnij Opublikowano 28 Lipca Oskar co za gravela zbudowałeś? Pokażesz jakieś zdjęcia? Odnośnik do komentarza
Oskarr Opublikowano 28 Lipca Udostępnij Opublikowano 28 Lipca Ja go tylko złożyłem, bo przyszedł w kartonie 😄 Kands toro grx Odnośnik do komentarza
Hanka Opublikowano 21 Sierpnia Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia A czy to jest warte zainteresowania? 😉 https://www.olx.pl/d/oferta/fv23-endurance-cube-attain-gtc-disc-carbon-ultegra-r8000-dt-swiss-11s-CID767-ID11jYLi.html Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 21 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia Jak najbardziej. I to jest dobry handlarz Odnośnik do komentarza
Hanka Opublikowano 21 Sierpnia Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 12 minut temu, jajacek napisał(a): Jak najbardziej. I to jest dobry handlarz A możesz mi doradzić rozmiar ? 52 będzie ok? 168 cm i 79,5 przekrok. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 21 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia Raczej 50 bym obstawial. Wylicz sobie na kalkulatorze Wrench Science Odnośnik do komentarza
Hanka Opublikowano 21 Sierpnia Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 9 minut temu, jajacek napisał(a): Raczej 50 bym obstawial. Wylicz sobie na kalkulatorze Wrench Science Dziękuję. A jeszcze pytanie o siodelko damskie. Jakiego szukać żeby było wygodnie? 😅 Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 21 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia To chyba bardziej do dziewczyn pytanie 🙂 Z tanich to kupowaliśmy kiedyś koleżance w Decathlonie takie co "confort" miało w nazwie Odnośnik do komentarza
Pepe75 Opublikowano 21 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 5 godzin temu, Hanka napisał(a): Dziękuję. A jeszcze pytanie o siodelko damskie. Jakiego szukać żeby było wygodnie? 😅 Zacznij od pomiaru rozstawu kości - do wymiaru dobiera się siodełko. Niektóre sklepy rowerowe maja specjalne „siedzonka” do pomiarów. Albo możesz pomierzyć siadając na tekturze falistej - na youtubie znajdziesz filmy jak to zrobić. Niektóre salony Specialized wypożyczają siodełka do testów, być może inne firmy też. Druga opcja to zakup siodełka przez internet. Owijasz pręty taśmą izolacyjną, montujesz i jeździsz. Jak nie przypasuje i nie ma śladów użycia to odsyłasz. Odnośnik do komentarza
Hanka Opublikowano 27 Sierpnia Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia Rower kupiony 🙂 teraz czas na kask 😅 Czy to jest dobra opcja? https://www.specialized.com/pl/pl/align-ii/p/1000207922?color=1000207926-1000207922 Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 27 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia Kask tani ale da sie zyc 🙂 Jezdzilem w takim Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 27 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia A co tam kupilas? Odnośnik do komentarza
Hanka Opublikowano 27 Sierpnia Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia Godzinę temu, jajacek napisał(a): A co tam kupilas? Cube attain gtc od bernard rowery 😀 Odnośnik do komentarza
Hanka Opublikowano 27 Sierpnia Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia Godzinę temu, jajacek napisał(a): Kask tani ale da sie zyc 🙂 Jezdzilem w takim Czyli na początek powinien wystarczyć ? Czy dołożyć i kupić coś lepszego? Chociaż na ten moment budżet okrojony trochę 😬 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi