AgnieszkaBazanowska Opublikowano 20 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2023 (edytowane) Cześć. Mam nieduże wymagania jeśli chodzi o rowery. Ważne, żeby skręcał, jechał prosto, hamował i przyspieszał. Serwisy są w każdym mieście, więc naprawa to rzecz normalna. Chłop jest to koło napompuje. Mogę też przeznaczyć na ten rower 1200zł. Ten rowerek, który sobie upatrzyłam ma również śliczny koszyczek i ładny kolor. Z tego jednak co wiem - na koszyku do pracy nie dojadę - a więc proszę o pomoc. Bardzo proszę co mądrzejszych ode mnie o to, aby powiedzieli mi czy taki rower do 1200zł ma sens i jeśli ma to z jakimi dodatkowymi kosztami wiąże się posiadanie takiego roweru. Tak, wiem że obecnie jest zima - zauważyłam pomimo braku śniegu ? - ale rowery też przez to mają inne ceny, a jak dalej taka pogoda się utrzyma to w marcu będzie można rozpocząć jazde. Proszę o pomoc przy przy decyzji, czy kupić, czy poszukać czegoś innego. LINK DO DAMKI Edytowane 20 Stycznia 2023 przez AgnieszkaBazanowska Literówka Odnośnik do komentarza
liftlodz Opublikowano 20 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2023 Na zakupy i do pracy, jeśli nie jest to 30 km w jedną stronę, wystarczy.Ja bym jednak poszukał czegoś z piastą wielobiegową - będzie bardziej niezawodny i można zmieniać biegi na postoju. Odnośnik do komentarza
ram Opublikowano 20 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2023 Z całym szacunkiem dla roweru. Młoda dama z lodzykiem nie przejedzie dystansu 30 km do pracy na tym rowerze. Potem trzeba to wnieść i wynieść do garażu na poziomie zero w najlepszym razie. To 1200 zł wrzucone w błoto. Gdybym.miał doradzić to wygodnego roweru w tej cenie nie kupi. Yozglądałbym się za rowerem typy fitness. Odnośnik do komentarza
ram Opublikowano 20 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2023 ST 1 FAIRFAX miałem na myśli. Damka z ukośną rurą. Odnośnik do komentarza
ram Opublikowano 20 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2023 Najtańsze DAMSKIE od 2200zł to Marin Fairfax 1 lub polski Romet Mistral 2D od 2700zł. Tańszych nie widziałem. Do tego fajny bagażnik i można śmigać: ;praca, bułki, rekreacja. Odnośnik do komentarza
BrudnyHenryk Opublikowano 20 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2023 Jak ma być na dojazdy 2-5 km to da radę. Przerzutka będzie kiepsko zmieniać biegi, ale w tej cenie nie można wymagać cudów. Wygląda ładnie, ma 2 koła, kierownicę i na pewno będzie szybszy niż pieszy.Jeżeli wycieczki mają być dłuższe to lepiej zainwestować w rower z lepszym napędem Odnośnik do komentarza
AgnieszkaBazanowska Opublikowano 21 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2023 Bardzo dziękuję wszystkim osobom za pomoc. Tak to raczej będzie rower do jazdy krótkodystansowej. Aczkolwiek... Moi bliscy znajomi opowiadali mi jak to na rowerze tego typu, przejechali Jurę Krakowsko-Częstochowską. Czy to możliwe? Tak czy siak. Czy te rowery bardzo się między sobą różnią jeśli chodzi o jakość? Odnośnik do komentarza
Wyczynowy Opublikowano 21 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2023 Witam serdecznie. Myślę, że może być taki, zwykły rower dla Pani. Oczywiście to zależy od potrzeb rowerzysty/rowerzystki. Ale jak na krótkie jazdy, gdzieś w swoim mieście, okolicy, na nie dużych odległościach to taki rowerek jest dobry. Właśnie miejskie rowery, bez żadnych biegów i przerzutek są dobre jak się jeździ na tego typu rowerach po kilkanaście kilometrów i przeważnie tylko w swoim mieście lub po wioskach. A to oczywiste, że w każdym rowerze się coś zużywa, przebije się czasem dętka i trzeba naprawić. Odnośnik do komentarza
liftlodz Opublikowano 21 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2023 Z całym szacunkiem dla roweru. Młoda dama z lodzykiem nie przejedzie dystansu 30 km do pracy na tym rowerze. Potem trzeba to wnieść i wynieść do garażu na poziomie zero w najlepszym razie. To 1200 zł wrzucone w błoto. Gdybym.miał doradzić to wygodnego roweru w tej cenie nie kupi. Yozglądałbym się za rowerem typy fitness.Oj tam bez przesady z tą wagą, rower waży ok 15 kg, więc ten co ma zmieniać dętki raczej go przeniesie.Poza tym moja małżonka takim typem roweru spokojnie 4 lata temu objechała że mną Tałty, a to prawie 70 km, tak że da się. Odnośnik do komentarza
OldSeb Opublikowano 24 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2023 Ten wybrany ma nędzną przerzutkę która w krótkim czasie może powodować problemy. Jeśli będzie jeżdżone głównie po płaskim terenie to brałbym raczej tego: https://allegro.pl/oferta/damski-rower-miejski-goetze-style-28-3b-kosz-7801399651 - piasta Nexus 3 zamiast klasycznych przerzutek. Pancerna konstrukcja w zasadzie bezobsługowa, tylny hamulec w torpedo. Poza tym taka uwaga, że takie rowery są dość ciężkie co trzeba wziąć pod uwagę gdy rower będzie parkowany gdzieś wyżej bez windy. Odnośnik do komentarza
ram Opublikowano 24 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2023 Niczym nie różni się ten od geotza zaproponowanego przez dziewczynę oprócz napędu. Wszystko na co zwracasz uwagę Twoi przedmówcy pisali (waga wnoszenie , napęd). Im prostsza konstrukcja tym lepsza. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi