APZ Opublikowano 10 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2022 Znowu muszę prosić Forumowiczów o konkretną poradę. Potrzebuję kupić (tam mi się przynajmniej wydaje) pedały platformowe z pinami. Kilka razy noga mi się "obślizgła" ze zwykłych platform. Sklep, w którym odbierałem fulla (Kross Earth 2.0, model na 2020 r.) nie miał nic na stanie (takie były czasy) i po drodze kupiłem w Decathlonie jakieś budżetowe platformy bez pinów (ok. 35 zł, ciekawostka: nie było jakiegokolwiek wyboru). Jeżdżę rekreacyjnie, w cywilnych butach, typu Adidas. Więc pedały nie muszą być jakieś kosmiczne. Rozumiem, że piny będą lepiej trzymać stopę, zwłaszcza zimą? Budżet? Nie wiem ile trzeba dać na przyzwoite pinowe platformy. 100-300 zł? Podpowiedzcie coś. Dzięki. Odnośnik do komentarza
merio Opublikowano 10 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2022 DartmoorWysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
liftlodz Opublikowano 10 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2022 Ja jeżdżę zimą i jesienią na platformach Rock BrossDokładnie na takich https://allegro.pl/oferta/pedaly-rowerowe-rockbros-2017-12cbk-platformowe-ca-12696638480?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_content=supercena&utm_content=ps&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_uzsd_sport_pla_pmax_ps&ev_campaign_id=17958852663&gclid=Cj0KCQiA37KbBhDgARIsAIzce16nBfoY3IxzY1Cv6j-GI4j42sQ5JI8oCHt9erkd5w_MopyGqxK-_d8aAnRJEALw_wcB Odnośnik do komentarza
ram Opublikowano 10 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2022 @merioPlatformy z tworzywa sztucznego z metalowymi (zwróć uwagę aby nie pomylić z plastikowymi) pinami Bontrager Line Elite. https://www.trekbikes.com/pl/pl_PL/części-rowerowe/komponenty-rowerowe/pedały-rowerowe/pedały-platformowe/pedały-platformowe-mtb-bontrager-line-elite/p/23423/ Po pierwsze solidne tworzywo, po drugie piny zalane pod właściwymi kątami i najważniejsze lekkie: 340g. Szeroka gama kolorów. Cena za nowe 160-190zeta (na allegro kupisz za 130 zeta). Istnieją 2 rozmiary m i xl. Nie mogą być zbyt małe powierzchnie. Dobierz do rozmiaru buta. Jeśli innej marki - piny mają być metalowe a łożysko maszynowe (nie ślizgowe , bo za rok kolejna zmiana). Aha, jeżdżąc w adidasach po kilkunastu jazdach buty do wyrzucenia. Odnośnik do komentarza
APZ Opublikowano 10 Listopada 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2022 Buty na rower czekają w kolejce planów zakupowych. ? Zapas zwykłych, już niepotrzebnych butów sportowych zniszczę pinami, wyrzucę i zrobi się miejsce w szafie dla butów rowerowych. Dziękuję za dotychczasowe propozycje platform. Wieczorem przeanalizuję i pewnie zamówię. Proszę o kolejne sugestie. Z góry dzięki. Odnośnik do komentarza
kamul Opublikowano 10 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2022 15 minut temu, ram napisał: @merioPlatformy z tworzywa sztucznego z metalowymi (zwróć uwagę aby nie pomylić z plastikowymi) pinami Bontrager Line Elite. https://www.trekbikes.com/pl/pl_PL/części-rowerowe/komponenty-rowerowe/pedały-rowerowe/pedały-platformowe/pedały-platformowe-mtb-bontrager-line-elite/p/23423/ Po pierwsze solidne tworzywo, po drugie piny zalane pod właściwymi kątami i najważniejsze lekkie: 340g. Szeroka gama kolorów. Cena za nowe 160-190zeta (na allegro kupisz za 130 zeta). Istnieją 2 rozmiary m i xl. Nie mogą być zbyt małe powierzchnie. Dobierz do rozmiaru buta. Jeśli innej marki - piny mają być metalowe a łożysko maszynowe (nie ślizgowe , bo za rok kolejna zmiana). Aha, jeżdżąc w adidasach po kilkunastu jazdach buty do wyrzucenia. Podeślesz jakiś link gdzie są w takich cenach? Moje allegro tego nie wyświetla ? a chodzą mi trochę platformy po głowie. Odnośnik do komentarza
ram Opublikowano 10 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2022 https://www.dobrerowery.pl/pedaly-bontrager-line-elite-zgaszony-pomaranczowy-rorange?from=listing Przy osobistym odbiorze dostałem przytuliłem za 170zeta (pomarańczowe). Odnośnik do komentarza
ram Opublikowano 10 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2022 13 minut temu, APZ napisał: Proszę o kolejne sugestie. Z góry dzięki. To rozsądna propozycja ten bontrager. Ja jeżdżę na wysokobudżetowych atlasach; stopa trzyma jak przyklejona do buta. Odnośnik do komentarza
merio Opublikowano 10 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2022 https://www.centrumrowerowe.pl/pedaly-rowerowe-dartmoor-stream-pro-pd8575/?v_Id=35528Kupiłem te. Sklep nie ma znaczenia. Można kupić wszędzie. Bardzo dobre. Piny trzymają but i o to chodzi. Przekazałem je synowi bo przerzuciłem się całkowicie na spd.Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
APZ Opublikowano 10 Listopada 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2022 Pomarańczowe mi pasują, bo Kross Earth 2.0 jest szary z pomarańczowymi dodatkami. ? Rozumiem, że ta propozycja z "dobrerowery" jest przyzwoita dla rekreacyjnego amatora? Odnośnik do komentarza
ram Opublikowano 10 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2022 1 minutę temu, merio napisał: Kupiłem te. Sklep nie ma znaczenia. Można kupić wszędzie. Bardzo dobre. Piny trzymają but i o to chodzi. Przekazałem je synowi bo przerzuciłem się całkowicie na spd. Widziałem. Też niezłe lecz waga 440 gr za najmniejszy rozmiar. Do grawitacyjnego roweru córki musiałem zejść z wagą do 340 gr na bontragerze + mleko w oponach tubeless. Odnośnik do komentarza
ram Opublikowano 10 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2022 7 minut temu, APZ napisał: Rozumiem, że ta propozycja z "dobrerowery" jest przyzwoita dla rekreacyjnego amatora? Jak najbardziej. Miałem takie. W realu lepiej wygląda niż na fotce. Chyba, że Ci się nie pali to może na olx wygrzebiesz ten sam model w lepszej cenie. Odnośnik do komentarza
merio Opublikowano 10 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2022 Zależy do czego jest rower. Jak mus schodzić z gramami to kup lżejsze. Szczerze nie wiem czy zobaczyłbym różnicę nie ścigając się i nie walcząc za wszelką cenę o sekundy To tylko propozycja. Koledzy też podali swoje i tyle. Na każdych z podanych wyżej pewnie nie zawiedziesz się.Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
ram Opublikowano 10 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2022 10 minut temu, APZ napisał: Rozumiem, że ta propozycja z "dobrerowery" jest przyzwoita dla rekreacyjnego amatora? tu masz hurtownię. Mają ceny bezkonkurencyjne w detalu. Sprawdź te platformy u nich. https://biostern.abstore.pl/ Odnośnik do komentarza
ram Opublikowano 10 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2022 https://biostern.abstore.pl/search/text=pedały /pl.html Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi