ghost985 Opublikowano 21 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Ja wczoraj u żony wymieniałem, założyłem chwyty Vincere czerwono-niebieskie, a stare musiałem ciąć, nie dało rady inaczej, ani podważanie, ani smarowanie po prostu były jak przyklejone - nawet po przecięciu się trzymały, trzeba było odrywać. Odnośnik do komentarza
martinb33 Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Odświerzając temat chwytów. Chce założyć nowe chwyty, wyprofilowane z podparciem n nadgarstek. Niestety nie mają obejmy do ściśnięcia śrubką. Czy jest jakaś metoda montażu żeby nie jeździły po kierownicy? Odnośnik do komentarza
Marekk Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Raczej nie ma, a raczej nie ma nieinwazyjnej. Siły działające na chwyty są tak duże, że prędzej czy pózniej się obluzowują, jeżeli nie są na co najmniej jedną bardzo dobrą śrubę/dwie śruby. Sam potraktowałem chwyty w rowerze dziewczyny po chamsku- nałożyłem Poxipol. Działa skutecznie juz trzeci rok, no ale niszczysz tym samym trochę kierownicę i będzie kombinowanie w razie zdejmowania :p. Może ktoś podrzuci mniej inwazyjną metodę. Odnośnik do komentarza
slawros Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Butapren. Tylko trzeba dobrze odtłuścić, najlepiej alkoholem. Ale to nie ze wszytskimi chwytami działa. Natomiast zaletą jest ze klaej da się usunąć z kiery. Odnośnik do komentarza
LukasZz2 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Hej mam pytanie, używa ktos chwytów Dartmoor: http://allegro.pl/chwyty-dartmoor-icon-czarne-skrecane-150mm-i6746382038.html Jakie są wasze opinie? Obecnie mam chwyty długości 125 mm a te są 150 czy to dużo zmieni? Odnośnik do komentarza
kaktus Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 ja używam. zmieni 25mm :) kwestia wielkości dłoni i szerokości kierownicy - przy mojej 760tce jest ok Odnośnik do komentarza
slawros Opublikowano 12 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2017 Cześć. Odświeżam. Mam te gripy https://www.centrumrowerowe.pl/czesci/chwyty-owijki-kierownicy/chwyty/p,chwyty-z-rogami-vlg-1185ad3-skrecane-czarno-szare-velo,450858.html ogólnie to fajne, ale miały byc do roweru córki, a ona ma manetki "kręcone" revoshift. Tak jak się obawiałem to te są za długie. Trzeba klamki i manetki znacznie przesunąc, poza tym nieergonomiczne jest podejście do klamek hamulca, wrecz ze skosu, szczególnie dla małych damskich dłoni. Ma ktoś jakies doswiadczenia z ergonomicznymi chwytami z pewnym mocowaniem (na wkręt jak te zalinkowane) ale krótkimi pod revo/gripshifty? Znalazłem na razie tylko to - troche drogo, to jest chyba nawet cena za szt. https://www.centrumrowerowe.pl/czesci/chwyty-owijki-kierownicy/chwyty/p,chwyty-gp1-l-gripshift-ergon,458166.html S Odnośnik do komentarza
martinb33 Opublikowano 13 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 , to jest chyba nawet cena za szt. Nie no chwyty to chwyty, liczba mnoga ;) Odnośnik do komentarza
slawros Opublikowano 15 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2017 Niby tak, ale tu na obrazku jest 1 szt, a na innych zwykle komplet. Ale dowiem się w sklaepie. Odnośnik do komentarza
unavailable Opublikowano 16 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2017 Na obrazkach też pokazują po jednej skarpetce czy bucie, więc bym się nie sugerowała ;) Jeszcze się nie spotkałam z gripami na sztuki, ale może będzie to ten jeden fenomen :) Odnośnik do komentarza
MaciejRutecki Opublikowano 18 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 Na obrazkach też pokazują po jednej skarpetce czy bucie, więc bym się nie sugerowała ;) Jeszcze się nie spotkałam z gripami na sztuki, ale może będzie to ten jeden fenomen :) Można na sztuki, gdy są niesymetryczne, np. jeden z integrowanym dzwonkiem lub przewidziany na manetkę od przełączania biegów (obrotową). Czasem można sobie uszkodzić tylko jeden z nich i nie musisz kupować kompletu. W miejskich rowerach wręcz takie dominują. Odnośnik do komentarza
unavailable Opublikowano 19 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2017 O, widzisz. Dzięki za informację. Zawsze myślałam, że te obrotowe są już z uchwytami zintegrowane i nie dokupuje się osobno samych rączek. Odnośnik do komentarza
Darius Opublikowano 19 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2017 Sprawdzonym sposobem na mocowanie gripów nieskręcanych jest na ...lakier do włosów. Odtłuścić kierownicę, psiknąć trochę na nią, trochę do wnętrza chwytu i pyka. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi