batoponton Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Dzień dobry. Nie do końca wiedziałem gdzie ten temat zamieścić, mam nadzieje ze trafiłem dobrze. Sklep w którym kupiłem rower, podsunął mi papierek ze po około 100 km, czyli około miesiącu muszę przejść serwis, aby gwarancja na rower była ważna. Taki serwis kosztuje 60 zł. Czy to powszechna praktyka, czy dałem sie zrobić? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
kaktus Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Pół na pół :-) serwis owszem - jest wymagany, ale bez problemu można go zrobić samemu. Sklepy często odrazu stepluja w gwarancji wykonany przegląd "zerowy" A najlepiej po ok 250-300km :-) Odnośnik do komentarza
Pafcio Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Jak kupiłem mój obecny rower, to po około miesiącu też byłem na tzw. "przeglądzie zerowym", ale był on za darmo. Odnośnik do komentarza
marcino285 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Kupiłem rower w styczniu. Powiedzieli mi, że jak będzie się coś działo to zapraszają w każdej chwili. Przegląd zerowy wbili mi od razu za darmo. Wszystko zależy jaki sklep jaki system stosuje. Niestety nie które sklepy stosują praktykę odpłatności. Odnośnik do komentarza
Teresa Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Mi przegląd zerowy też wbili od razu. Nie musiałam za niego płacić. Po 3 miesiącach coś mi zaczęło w nexusie przeskakiwać serwis zrobił na drugi dzień w ramach gwarancji. Wszystko zależy od tego jak sklep i serwis podchodzi do kupującego. Odnośnik do komentarza
MaciejRutecki Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Sklep, w którym kupowałem rower poinformował mnie, dla odmiany, że zerowym przeglądem nie muszę się przejmować, bo gwarancję i tak uznają. Z resztą producent roweru nie przewidywał takiego przeglądu. Z ciekawości, co to za sklep? Pierwszy raz się spotykam z płatnym zerowym przeglądem. Odnośnik do komentarza
Marekk Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Też miałem płatny przegląd zerowy, 25 zł. Kolega płacił drożej, bo 50zł. Niektóre sklepy mają taką dziwną politykę. Odnośnik do komentarza
batoponton Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 http://rowerowy.pl/- ale takie praktyki mają tylko w sklepach stacjonarnych Odnośnik do komentarza
lukasz.przechodzen Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 W obu moich ostatnich rowerach (Cube) robiłem takie przeglądy zerowe (po 200-300 km). Koszt - 60 złotych. Ale to ustala nie sklep, a producent roweru. Nawet w karcie gwarancyjnej był wpisany ten koszt. Odnośnik do komentarza
kaktus Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 w w obydwu Cubach, które kupiłem na przestrzeni ost dwóch lat w gwarancji nie ma wpisanego kosztu... ciekawa sprawa W obu moich ostatnich rowerach (Cube) robiłem takie przeglądy zerowe (po 200-300 km). Koszt - 60 złotych. Ale to ustala nie sklep, a producent roweru. Nawet w karcie gwarancyjnej był wpisany ten koszt. Odnośnik do komentarza
batoponton Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Ciekawe, ale przynajmniej jak ktoś będzie czytał forum przed zakupem, będzie wiedział czego się spodziewać. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
marcino285 Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Znalazłem karty gwarancyjne od swoich poprzednich rowerów i w żadnej nie było nic na temat odpłatności za przegląd zerowy. Jak mówiłem nigdy za takowy nie płaciłem. Odnośnik do komentarza
Teresa Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Ja w swoich katach gwarancyjnych też nigdy nie znalazłam wpisu na temat płatności za przegląd zerowy. Odnośnik do komentarza
muarte Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 ciekawe, ja w swoim używanym stevenie zrobiłem przegląd dopiero po 500 km, i to sam bo nie ufam szpecom Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi