BrudnyHenryk Opublikowano 8 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2022 do drugiego roweru też planuję zakup Ronde, żeby mieć porównywalne wyniki w obu rowerach Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 8 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2022 W linku który wcześniej zamieściłem do chińskich testów jak i na Slowtwitch wynikało że Xcadey był dramatycznie nędzny. Trzeba by się wczytac czy doszli do poziomu przyzwoitości. Dla amatora ważne żeby zawsze pokazywał tak samo no i nie o 30 wat za dużo. A tak się zdarza czasami np. w Shimano przy tych nędznych korbach DuraAce. Jak kiedyś znajdziemy czas to może zrobimy jakieś testy. Bo obecnie w rowerach mamy SRM, Quarq i Power2Max. Odnośnik do komentarza
Cajtek78 Opublikowano 8 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2022 do drugiego roweru też planuję zakup Ronde, żeby mieć porównywalne wyniki w obu rowerachDokładnie, tak samo myślałem.Drugi rower ma Grx'a.Power2max robi pomiar pod Race Face, ale pod GRX nic nie mają z tego co patrzyłem...Ogólnie poza Ronde/Xcadey i Power2max nie ma pomiarów do Race Face Next...no chyba, że całe padały Garmina, ale to za drogo jak na moje potrzeby.Więc, aby mieć 2 pomiary tej samej firmy pozostało mi tylko Ronde.Ponoć poprawili swoje produkty jakiś czas temu i teraz jest znośnie Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 8 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2022 Te produkty ewoluują. Więc potrzebują trochę czasu. Szczególnie te z China gdzie mają za sobą za dużo zasobów. Power2Max to mieliśmy już chyba w 3 rowerach i chodzi świetnie. Dal tych dla których to ważne można dokupić upgrade softu do większej dokładności. Odnośnik do komentarza
BrudnyHenryk Opublikowano 8 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2022 nie mówię, że lepszy czy gorszy, bo nie mam porównania, chce tylko 2 porównywalne odczyty Odnośnik do komentarza
BrudnyHenryk Opublikowano 10 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2022 W Ronde/ xcadey upgrade softu jest darmowy z poziomu aplikacji Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi