Mate123 Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Witam, poszukuje opon w rozmiarze 700 o szerokości od 28 do 32 mm. Coś co będzie się rozsądnie toczyć na szosie i będzie się dało na tym jeździć w lekkim terenie w miarę komfortowo.Np takie Donnelly X'PLOR CDG 700x30c wydają się odpowiednie, ale są dosyć drogie i w Polsce chyba nie do kupienia. Aktualnie przymierzam się do Vittoria Terreno Dry 31, ale może jest coś lepszego lub bardziej opłacalnego. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza
unavailable Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Wiesz, zawsze coś ucierpi. Miałam Schwalbe CX Comp i na asfalcie były takie sobie, teraz mam Specialized Espoir Sport i od czasu do czasu jak zahaczę o szutry, dają radę. I tak, i tak, w rzeczywistości kluczowa jest szerokość - opona 28mm, bez względu na bieżnik zawsze zakopie się w miękkim podłożu. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Specialized Roubaix Pro na których jeżdżę, Espoir też są ok. Są podobno jakieś fajne Challenge Parix - Roubaix i Challenge Strada Biancha, które chętnie bym przetestował: https://www.bikester.pl/challenge-paris-roubaix-race-clincher-opona-czarny-546112.html https://www.bikester.pl/challenge-strada-bianca-race-clincher-opona-czarny-546115.html Odnośnik do komentarza
GrzeHu Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Klasyka gatunku czyli panaracer gravelking lub Gravelking sk. Ewentualnie schwalbe g-one. Wysłane z mojego HTC U11 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
nctrns Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Nie robią ich chyba tak wąskich jak chce autor Tapatalk'd Odnośnik do komentarza
kudl4t4 Opublikowano 4 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2018 Klasyka gatunku czyli panaracer gravelking lub Gravelking sk. Ewentualnie schwalbe g-one. Wysłane z mojego HTC U11 przy użyciu Tapatalka Mam te panaracer gravelking (bez sk) w rozmiarze 700x26C. W Internetach wszędzie polecają i według mnie są świetne, aczkolwiek żałuję że właśnie nie kupiłam grubszych. Wysłane z mojego G8142 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi