rowerowy365 Opublikowano 24 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2018 Chyba spróbuję z proszkiem bo nie mam w domu ani nafty ani odplamiacza... Odnośnik do komentarza
pepe Opublikowano 24 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2018 Tylko na mokro, bo nie napisałem :) To znaczy nasypujesz trochę proszku na mokra koszulkę. Odnośnik do komentarza
rowerowy365 Opublikowano 24 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2018 Dam radę :D Zresztą zaraz się okaże... Odnośnik do komentarza
janciowodnik Opublikowano 24 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2018 Chyba spróbuję z proszkiem bo nie mam w domu ani nafty ani odplamiacza... Faktycznie. Zapomniałem, że łańcuch myjesz wodą :). Odnośnik do komentarza
rowerowy365 Opublikowano 24 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2018 Faktycznie. Zapomniałem, że łańcuch myjesz wodą :). W tym nie ma nic śmiesznego :D faktycznie często myję zwykłą wodą ale gorącą. Nic tak dobrze nie wypłukuje smaru z ogniw i kasety. Jedynie wyjmuję klocki hamulcowe żeby nie zachlapać mieszanką wody i smaru. Czasem "idę na łatwiznę" i robię po Bożemu - zdejmuję łańcuch i szejkuję ale nie w nafcie a w zwykłej benzynie 95. W garażu zawsze się trochę znajdzie. Dlatego nie posiadam nafty. Koszulka "zaprana" proszkiem i teraz miesza się w pralce. Jak wyschnie będzie wiadomo czy metoda jest skuteczna. Odnośnik do komentarza
janciowodnik Opublikowano 25 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2018 Czasem "idę na łatwiznę" i robię po Bożemu - zdejmuję łańcuch i szejkuję ale nie w nafcie a w zwykłej benzynie 95. W garażu zawsze się trochę znajdzie. Szkoda towaru. Czyszczę naprężony szczoteczką do zębów. Wystarczy tyle nafty ile zmieści się do kapsla :). Ale może to i dobry patent z benzyną. Nafta nie wysycha i rozrzedza oliwę. Do zębatek - coś takiego: https://allegro.pl/szczotka-do-czyszczenia-napedu-bbb-toothbrush-i7412290774.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&ev_campaign=_UZSD_pla_sport_turystyka_rowery_akcesoria&ev_adgr=Rowery+i+akcesoria&ev_ln=PRODUCT+GROUP&utm_content=&gclid=EAIaIQobChMIp8bjhKLW3QIVD-aaCh1dhwB9EAQYAiABEgLb6PD_BwE&gclsrc=aw.ds&dclid=CKWi95ii1t0CFU-ZsgodOukN5Q Z tym, że kupiłem za mniej niż dychę w markecie. Nie czyści do połysku, ale piach wybierze. Odnośnik do komentarza
rowerowy365 Opublikowano 25 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2018 Gdzieś mam taką szczotkę... Ale na razie wystarcza gorąca woda. Wypłukuje cały brud. :) Proszek pomógł na koszulkę! Wygląda jak nówka sztuka, nie śmigana ;) Odnośnik do komentarza
unavailable Opublikowano 25 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2018 Ja używam do wszystkiego pasty BHP - jeszcze nie miałam takiej plamy, która by została ;) Odplamiacz może zmienić kolor, moim zdaniem nie warto. Pastą trzeba troszkę energiczniej zaprać w rękach, ale bez strasznego tarmoszenia. Odnośnik do komentarza
Activelo Opublikowano 23 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2018 Odplamiacz nie powinien zmienić kolor jeżeli wrzucisz specjalne ściereczki które będą zapobiegać farbowaniu, wiem z własnego doświadczenia :) Zamiast proszku polecam stosować żel do prania, moim zdaniem jest bardziej skuteczny. Odnośnik do komentarza
Pasterbajk Opublikowano 11 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2018 Kapsuły też są w porządku jeżeli postawisz na ich dobrą jakość, co do żelu to akurat nie mam przekonania- szczególnie piorąc odzież kolarską która ma swoje "wymagania". Zainteresowała mnie też wspomniana pasta BHP, ile kosztuje? Faktycznie jest taka skuteczna? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi