lukasz.przechodzen Opublikowano 4 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 Mi nigdy, żadna Sigma (a mam teraz trzecią) nie wypięła się sama. Może dlatego, że bardzo rzadko wypinam licznik i jeszcze żadna podstawka nie zdążyła się wyrobić. Jedyny problem jaki miałem, to w pierwszym liczniku od nich, po wielu latach przestał działać jeden przycisk. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 5 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 Mam tylko jedna Sigme a konkretnie moj syn. Z Alti w nazwie. Dziadostwo. Zeby zresetowac ustawienia ostatniej jazdy trzeba osobno wchodzic w dystans, czas, przewyzszenie itd. Kolega mial model Targa. Dziadostwo. Nigdy nie dzialal jak trzeba, dea razy wylecial z podstawki, raz go przejechal samochod, raz spadl w przepasc w Alpach. Jak dla Sigma nigdy wiecej. Moj 20-letni przewodowy Cateye Astrale na ktorym juz od dawna nie jezdze, bo mam Garmina, zawsze dzialal jak trzeba a reset byl jednym przyciskiem. A jeszcze w Sigmie syna bateria co pare jazd pokazuje low battery. Cateye na jednej baterii chodzil ze 2-3 lata. Odnośnik do komentarza
marcino285 Opublikowano 6 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Musiałeś po prostu źle trafić. Najdłużej miałem właśnie Sigmę. Działała mi 19 lat i poszła w inne ręce. Mimo, że używałem czasami liczników innych firm to zawsze jednak wracałem do Sigmy. Baterie w Sigmie też zawsze długo mi działały. Niestety nie wszystkich stać na Garmina. Odnośnik do komentarza
Jakob Opublikowano 6 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Ja też od jakiś 3 miesięcy używam Sigmy model BC1609 - polecany kiedyś przez Łukasza na blogu i nie mam żadnych zastrzeżeń. Wszystkie ustawienia ostatniej jazdy resetują się za jednym razem, licznik na podświetlenie i opcję przepięcia do drugiego roweru (nie korzystałem z tego jeszcze). Obsługa jest bardzo intuicyjna. Jako, że licznik mam od niedawna to nie mogę powiedzieć nic więcej o długości działania baterii. Odnośnik do komentarza
marcino285 Opublikowano 6 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Ja też od jakiś 3 miesięcy używam Sigmy model BC1609 - polecany kiedyś przez Łukasza na blogu i nie mam żadnych zastrzeżeń. Wszystkie ustawienia ostatniej jazdy resetują się za jednym razem, licznik na podświetlenie i opcję przepięcia do drugiego roweru (nie korzystałem z tego jeszcze). Obsługa jest bardzo intuicyjna. Jako, że licznik mam od niedawna to nie mogę powiedzieć nic więcej o długości działania baterii. W Sigmie 16.12 też można zresetować wszystko jednym przyciskiem. Można też każdą sekcję z osobna. Jak masz dwa rowery kup drugi zestaw z czujnikiem i po sprawie. U mnie działa bez problemu. Odnośnik do komentarza
lukasz.przechodzen Opublikowano 7 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Mam tylko jedna Sigme a konkretnie moj syn. Z Alti w nazwie. Dziadostwo. Zeby zresetowac ustawienia ostatniej jazdy trzeba osobno wchodzic w dystans, czas, przewyzszenie itd. Hmmm... we wszystkich trzech moich Sigmach jeżeli trzymałeś przycisk krótko, kasowałeś jeden odczyt. Ale jeżeli przytrzymałeś go dłużej, to kasował wszystkie (oczywiście oprócz całkowitego przebiegu i czasu). Jeżeli Twój syn ma model BC 14.12 Alti, to też da się tak zrobić. Przynajmniej w symulatorze Sigmy działa: http://www.sigmasport.com/en/produkte/fahrrad-computer/topline-2012/wired/bc1412alti?submenu=manuals Odnośnik do komentarza
Teresa Opublikowano 7 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Da się zrobić nie tylko w symulatorze Sigmy. Znajomi mają przeważnie tylko liczniki z Sigmy i nie narzekają. Czasami zdarzy się jakiś felerny egzemplarz, czy model, ale to wszędzie może się zdarzyć. Nie ma chyba firmy, która by nie miała choć drobnej wpadki. Odnośnik do komentarza
Andzia90 Opublikowano 10 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Tez przymierzam sie na sigme. Tylko dylemat mam. Zakupic chce sigme 1200, tylko sa dwie wersje,nowsza i starsza,przewodowa i vezprzewodowa,o ilr dobrze znalazlam. LICZNIK ROWEROWY SIGMA BASE BC 1200 -=NOWOŚĆ=- FV (5290740463) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Licznik rowerowy Sigma BC 1200 GLIWICE (6025184320) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. KTORA WYBRAĆ? Odnośnik do komentarza
marcino285 Opublikowano 11 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 Jedyny problem jaki miałem z licznikami Sigmy to był właśnie problem z Sigma 1200 Plus. To poprzednia wersja ta czarno-szara. Działała mi raptem 2 dni z przerwami. Choć ludzie ten licznik chwalą ja mimo uznanej reklamacji wymieniłem go na 16.12 na kabelku. Tamta Sigma była bezprzewodowa. Mam też Sigmę bezprzewodową 1200 WL (nowsza czerwono-czarna) i ta śmiga już drugi rok bez problemu. Teraz jak już mam 16.12 to będę używał jednego licznika na 2 rowerach. Śmiało mogę ci polecić 1200 WL te nowszą wersję. Możesz też jeszcze poszperać po necie co i jak. Jeśli chcesz Sigmę na kabelku to nigdy z żadną nie miałem problemu, a już ich kilka przerobiłem. Odnośnik do komentarza
lukasz.przechodzen Opublikowano 11 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 Nie brałbym bezprzewodowego licznika z analogowym kodowaniem sygnału. Ponoć są bardzo podatne na zakłócenia. Odnośnik do komentarza
marcino285 Opublikowano 12 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 Nie brałbym bezprzewodowego licznika z analogowym kodowaniem sygnału. Ponoć są bardzo podatne na zakłócenia. Niestety są. Przekonałem się o tym osobiście. Wersja tego samego licznika na kabelku działa bez zastrzeżeń. Odnośnik do komentarza
Magdah Opublikowano 23 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2018 Podczepię sie pod stary już temat, ale chciałam się dowiedziec przed zakupem LICZNIK ROWEROWY BEZPRZEWODOWY SIGMA BASE 1200WL - ma podświetlenie? Odnośnik do komentarza
unavailable Opublikowano 23 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2018 Przewodowy nie ma, więc wątpię, że WL ma. Odnośnik do komentarza
Magdah Opublikowano 23 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2018 Przewodowy nie ma, więc wątpię, że WL ma. Dziękuję :) Odnośnik do komentarza
Magdah Opublikowano 24 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2018 Czy znacie z doświadczenia jakieś liczniki Sigmy z podświetleniem podobne funkcjonalnie do 1200 bezprzewodowego?Szukam jako prezentu :) Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi