MichalU Opublikowano 22 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2018 Witam Kupiłem spodenki rowerowe z wkładką z serii 500,rozmiar L i XL,Jak siedzę na rowerze,to wkładka nie dochodzi do końca siodełka,koniec tyłka leży bezpośrednio na siodle i to na obydwu rozmiarach, czy tak ma być, to moje pierwsze spodenki, czy porostu mam taką budowę nieforemną:) Czy można jakoś to przeszyc do góry, czy zmieniać coś w ustawieniu siodla Odnośnik do komentarza
Nath147 Opublikowano 22 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2018 Spodenki z szelkami czy bez? Moje na szelkach leżą dobrze, są na jakieś 2-3cm poza końcem siodła. Pytanie jakiego siodła używasz, smukłe sportowe czy turystyczne szerokie (jak w jubilatach, Wigry etc). Ja wypróbowałem swoje kupione z chin (pewnie wkładka tej samej jakości jaka tych niedrogich z Decathlonu), i jestem z nich nawet zadowolony , na szutrach ładnie wybierają nierówności. Możesz też wrzuci fotkę jak w nich wyglądasz może być bez twarzy ;-). Wysłane z mojego TA-1024 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
ktokolwiek Opublikowano 22 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2018 Pewnie bez szelek. Oddawaj do sklepu czym prędzej i zwrot kasy. Te bez szelek z Deca tak mają po prostu. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 22 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2018 W Decathlonie dopiero od serii 700 są dobre spodenki Odnośnik do komentarza
MichalU Opublikowano 23 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2018 L są z szelkami :( może spróvować xl z szelkami ?może trochę podciągną do góry? Odnośnik do komentarza
Frekz Opublikowano 23 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2018 Też miałem podobne odczucia ze spodenkami z Decathlona z wkładką 900 (bez szelek), niestety ale można powiedzieć, że bliżej wkładce było do pępka niż do tyłka =). Ale na pewno osobiście mogę pochwalić te spodenki z wkładką 500, chociaż nie do końca są do spodenki bo to raczej bokserki, które są jako "pierwsza warstwa", mają na tyle dużą wkładkę, że pokrywa całą newralgiczną strefę. A i nie są jakieś nie komfortowe, spokojnie można robić po 100km i nic się nie będzie czuć. Na pewno też dużo robi siodełko i pozycja na rowerze, ale to już inny temat. Mam teraz też inne spodenki z szelkami (nie z deca), ale te bez szelek są na tyle fajne i na tyle się sprawdzają, że nie mam jakieś panicznej obsesji na punkcie tego, że szelki muszą być. Ma być wygodnie :). A jak Ci się siku zachce na dalszej trasie, to nie będziesz się musiał w lesie rozbierać do naga ^_^ . Odnośnik do komentarza
RemarSport Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Szukaj raczej serii 700 które zbierają dobre opinie wśród użytkowników, te które masz obecnie moim zdaniem po prostu się nie nadają i oddaj czym prędzej do sklepu lub właśnie zamień. Odnośnik do komentarza
mataman Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Te bokserki z wkładką z Deca jakieś superwygodne nie są. Wkładka jest zdecydowanie za daleko wszyta w kierunku tyłka. Lepiej tą kasę przeznaczyć na inne spodenki. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Miałem już jakieś 6 sztuk różnych rodzajów tych spodenek. Jakieś 5 z szelkami, jedne bez. Wszystkie z niebieską, żelową wkładką. Więc od serii 700 w górę. Wszystkie są bardzo wygodne i nic im nie brakuje. Polecam. W tej cenie trudno dostać lepsze.Superwygodne mam Specialized RBX i Quest. Specowe kosztują od 350 w górę. Quest nie wiem, bo to najwyższy model ale mieliśmy jakąś cenę specjalną dla naszej grupy. Odnośnik do komentarza
mataman Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Niebieska tak, pomarańczową trzeba unikać, a taka jest w tych bokserkach i tańszych spodenkach. Odnośnik do komentarza
StudioRowerowe Opublikowano 21 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2018 Niebieska wkładka w tej cenie moim zdaniem zdaje egzamin i można napisać, ze jest w miarę wygodnie, tym bardziej patrząc na jej cenę. Z pomarańczową nigdy nie kupowałem spodenek więc ciężko mi powiedzieć. Tak czy inaczej daj znać na forum na które ostatecznie padł wybór. Odnośnik do komentarza
Grawitacyjny Opublikowano 28 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2018 W przypadku wyborów spodenek, moim zdaniem, dużo zależy od tego jak bardzo profesjonalnie zajmujemy się rowerami. Jeżeli ktoś zaczyna, to myślę, że zwykłe nawet powinny wystarczyć i chodzi mi głównie o jazdę rekreacyjną, droższe spodenki to niezbędna i wygodna sprawa , ale jeżeli ktoś faktycznie dużo jeździ. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi