rowerowy365 Opublikowano 26 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2018 Za tego browara to możesz mieć problemy. Nigdzie nie objaśniłeś, że tam nie ma alkoholu, a naklejka może być podrobiona. Widzę tam jeszcze sporo podejrzanego napoju. Oj się Duda za takich weźmie :P :P :P . Odnośnik do komentarza
Benowwy Opublikowano 26 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2018 więcej :D rowerek ma dwa lata wszystko w orginale czyli specyfikacja merida freeway9300 z 2017r. Służył do wycieczek i pierwsza nim trasa pokonana 180km w jedna stronę na mazurki od niego w sumie zaszczepiła sie zajawka na większe KM..i prędkość. za czym poszedł zakup szosy i rowerek zapomniany na chwilę, lecz te upały powodują mała niechęć na rozgrzany asfalt, więc zachciało się lasu i wody :D no i dziś zdjąłęm zbedny bagarznik i lemondke, ale jednak opony slick nie robią roboty wiec, zamówiłem semi slick z delikatną kostką i już o nim nie będę zapominać więc jeden rower Szosa do szybszej ciągłej jazdy po 3-5h a Ten Treking wycieczki lajtowe powolne las woda łąki :D ps Zdjęcie bez soku nie oddaje duszy tego roweru Odnośnik do komentarza
Benowwy Opublikowano 31 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2018 Tak sie zastanawiam odnosnie Tej Meridy treekinga, przednie kolo jest z prądnica, a ja praktycznie nie jezdzę po ciemku i czy oplaca sie wymienic na koło zwykle bez pradnicy zyskam pewnie z 0,5kg wagi a zamontowac lampke na baterie ktora uzyje raz na pol roku??? czy zostawic jak jest i nie cudowac? mysle tez na co by zmienic ten amortyzator Suntoura...jazda 50/50 miasto lasy pola... czy to wszystko mi sie kiełbi w głowie bo troche na szosie pojezdziłem... i juz nic nie kombinować ??? Odnośnik do komentarza
Benowwy Opublikowano 17 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 Witam ? nowy sezon nowa zajawka :D:D:D nowy nabytek ? jeszcze nie smigane ale juz za chwile.... jak polatam to może napisze coś wiecej, narazie zauwazyłem tylko ze trójkąt ramy wewnetrzny jest zamaly i nie miesci sie bidon ? i trzymam go na jedne srubie jakis pomysł ? moze opaska zaciskowa na dole dac https://zapodaj.net/7e5e172e5b070.jpg.html Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 17 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 Na dolnej rurze widzę wolną śrubkę. Były 3? Jak tak to bym kupił koszyk z bocznym wkładaniem bidonu i przesunął go do przodu. U mnie w domu już od dawna stosujemy na dolnej rurze tylko i wyłącznie koszyki Specialized Zee Cage Edit Teraz doczytałem że masz koszyk na jedną śrubkę. Więc tym bardziej moje rozwiązanie Odnośnik do komentarza
Benowwy Opublikowano 17 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 tak dałem z opaska zaciskowa na dole, chwilowo i zobaczę czy przy mojej jezdzie będzie to jakoś latać ale chyba nie powinno Odnośnik do komentarza
pepe Opublikowano 17 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 Ja mam coś takiego: https://www.centrumrowerowe.pl/koszyk-na-bidon-z-uchwytem-sks-anywhere-topcage-pd17835/ Można zamontować bidon w wielu miejscach gdzie nie ma mocowań, np. pod dolną rurą, na sztycy, a nawet na goleniach przedniego amortyzatora. Odnośnik do komentarza
Benowwy Opublikowano 17 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 a co do ramy Jacku to jednak S (tak jak mówiłeś dobrze, że nie kupiłem thorxa 90 M )dokładnie mam kupioną 16,5 cala, tylko ta kierownica względem siadełka jest wysoko, ale tak juz chyba musi być ( na zdjeciu jeszcze jest nie opuszczona na podkładkach obecnie juz tak) Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 17 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 Dobrze że posłuchałeś i nie wpakowałeś się na minę ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 17 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 Pozycja na tym rowerze jest mega rekreacyjna. Jeśli Ci to odpowiada to ok. Natomiast jeśli chciałbyś ją zmienić to należy obrócić mostek do góry nogami i ewentualnie dopasować pozycję wyciągają podkładki spod mostka i przekładając je na początek nad niego, robiąc tzw komin. Po pewnym czasie kiedy mamy już zoptymalizowaną pozycje idziemy do sklepu rowerowego w którym za ok. 20 zł przytną nam rurę sterową amortyzatora na odpowiednią wysokość, tak żeby zlikwidować komin. Odnośnik do komentarza
Benowwy Opublikowano 17 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 jasne Dzięki... myślałem o odwróceniu mostka, ale najpierw tak pokręcę troszkę i się będzie kombinować Odnośnik do komentarza
unavailable Opublikowano 24 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2019 W dniu 17.01.2019 o 09:09, Benowwy napisał: narazie zauwazyłem tylko ze trójkąt ramy wewnetrzny jest zamaly i nie miesci sie bidon ? Zamordować tych projektantów ram. Żądamy równouprawnienia dla krasnali, a nie że mamy przymierać z pragnienia ? Nie wiem, czy warto wywalać pięć dych na to, co podrzucił @pepe. Mnie by było szkoda, bo opaski zaciskowe dają ten sam efekt. Tylko podłożyłabym pod nie kawałek dętki, żeby nie zrobiły na lakierze rys. Takiego czegoś używałam w Tribanie, gdzie nie raczyli dorzucić otworów na drugi bidon i sprawdzało się całkiem w porządku. Jedyne co, to nie nadawał się do użytku jako koszyk podstawowy podczas jazdy, tylko raczej jako rezerwowy, który podmienia się na postoju. W Anyroadzie natomiast używałam czegoś takiego: https://www.centrumrowerowe.pl/podsiodlowe-mocowanie-na-bidon-elite-skekane-pd7965/ i mam mieszane uczucia. Z jednej strony super, bo aż dwa dodatkowe bidony można pomieścić, niestety nie ma na świecie takiego koszyka, który utrzymałby w ryzach Camelbaka 0,75 - trzeba je było dodatkowo zabezpieczyć, aby nie wyskakiwały na byle nierówności. Faktem jednak, że ciężar powyżej 1,5kg stelaż znosił dzielnie. Odnośnik do komentarza
MARIUSZZZ Opublikowano 24 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2019 @Elle Imponująca forumowa ofensywa ? Odnośnik do komentarza
unavailable Opublikowano 24 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2019 Masz na myśli ilość moich postów od wczoraj czy walkę o równouprawnienie? ? Odnośnik do komentarza
MARIUSZZZ Opublikowano 24 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2019 Chodzi o posty. Jednakże kwestię równouprawnienia popieram, bo jestem niższy od Ciebie ? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi