Benowwy Opublikowano 15 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2018 Zastanawiam się jaki ma sens jazda ze spodenkami plus wkładka na siodełku z wcieciem, gdyż chyba wtedy traci swoje własciwości bo wkładka jest sztywnawa i te naciecie traci sens czy dobrze mowie ??? wtedy pozostaje jedynie wentylacja, a tu chyba chodzi o nie odcinania krązenia krwi Odnośnik do komentarza
joesatch Opublikowano 15 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2018 A jeździsz w spodenkach z wkładką ?? Nie wiem jak Twoje ale moje wkładki nie są aż tak "sztywne" jak to określasz żeby blokować dopływ krwi tu i ówdzie. "Siodło z dziurą" ma przede wszystkim nie uciskać nerwów, dopływ krwi to kolejna rzecz. Dziura wspomaga działanie wkładki. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Nath147 Opublikowano 15 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2018 Zamiast z dzurką może też być z wyprofilowanym wycieciem/tunelem. Też nie będzie uciskać nerwów, ale nie będzie wentylować. Tych z dziura nie polecałbym jako całoroczne, zimą w temperaturach bliskich 0 stopni potrafi na nich przewiać. Wysłane z mojego TA-1024 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
Benowwy Opublikowano 15 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2018 mało sie jezdziło dlatego pytam jezdzilem bez a teraz kupilem b twin 500 i za chwile wsiadam, tak sie zastanawiam majac taka wkladke to chyba mozna wrocic na twardsze siodło bez wyciecie ale specjalnie zmienilem siodło dla komfortu i tu pytanie czy ta wkladka jest teraz zbendna Odnośnik do komentarza
MaciejRutecki Opublikowano 15 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2018 Siodełka z dziurą i tunelem mają zagorzałych zwolenników i przeciwników. Ja ja akurat lubię, ale ja jeżdżę zwykle 30km dziennie (czasem więcej), więc to nie są duże dystanse. Ja je cenie za to, że wygodnie mi się jeździ w zwykłych spodniach, no i komfort w upały rewelacyjny. Ja mam model SR, gdzie wieje solidnie i w mrozy wlot powietrza zaklejam (raz tak na dole zmarzłem...). :DAle wiem, że są osoby którym bardzo niewygodnie się siedzi na takich siodełkach. Odnośnik do komentarza
Benowwy Opublikowano 15 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2018 powiem tak te Galoty Btwina 500 rewelacja mialem zrobic 80km a poszlo 100... kazdemu kto sie wacha polecam je kupic ja zamawiam kolejna pare :D Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 15 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2018 Zamiast z dzurką może też być z wyprofilowanym wycieciem/tunelem. Też nie będzie uciskać nerwów, ale nie będzie wentylować. Tych z dziura nie polecałbym jako całoroczne, zimą w temperaturach bliskich 0 stopni potrafi na nich przewiać. Wysłane z mojego TA-1024 przy użyciu Tapatalka Też wolę bez dziury ale z tunelem. Tylko na takich jeżdżę. Ale z trochę innego powodu. te z dziurą nie dają możliwości zastosować grubszej wyściółki wokół dziury i w części nosowej siodełka bo jest tam za mało powierzchni na to. Są przez to dużo mniej wygodne. Odnośnik do komentarza
Bonnum Opublikowano 15 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2018 Żeby wkładka niweczyła działanie dziury musiałaby być z grubej blachy :) Odnośnik do komentarza
Benowwy Opublikowano 15 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2018 myslałem ze tak będzie, co się okazało jest super :d ale dziś test nowego siodła i odrazu tych spodenek :D i nie wiem czego to zasługa ze jadę tyle km i praktycznie tylko 2 przerwy chwilowe po 3min. jeszcze przyjdzie czas na test jazdy bez tych spodenek wtedy się okaże co tak naprawdę robi robote ale myśle ze 60% te spodenki 40 Siodło Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi