buenorubio Opublikowano 3 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 http://www.greenbike.pl/kellys-arc-50-2017-p-2393.html znalazlem jeszcze na wyprzedazy takiego , czy jest tutaj jakas znaczaca roznica miedzy tym modelem a nowym arc 50? Oprocz ramy bardziej wyscigowej niz w modelu 2018 http://www.greenbike.pl/kellys-arc-50-2018-p-2867.html Odnośnik do komentarza
buenorubio Opublikowano 7 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 Zdecydowalem sie na https://www.canyon.com/pl/factory-outlet/category.html#category=road-bikes&sort=price&order=1&id=23713 Co ciekawe kellys nigdzie nie podaje wagi , zapytalem u producenta i arc 50 w rozmiarze L wazy okolo 10,30kg taka wage podali w porownaniu do canyona 8,10 strasznie duza roznica. Odnośnik do komentarza
Lukas Opublikowano 7 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 Fajny rowerek w dobrej cenie- wrzuć fotkę jak do ciebie dojedzie. Różnica w wadze wynika po części dlatego, że w Canyonie są koła Mavica i hamulce obręczowe. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 7 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 Z tymi wagami jest trochę inaczej. Canyon waży 8,4kg w rozmiarze M (https://www.bikeradar.com/road/gear/category/bikes/road/product/canyon-endurace-al-60-review-51227/), więc w L jakieś 8,5kg. Canyon na swojej stronie podaje 8,6kg w rozmiarze M więc nie wykluczone że 8,7kg w rozmiarze L. Hamulce obręczowe ważą tyle co same zaciski tarczowe. Do tego waga tarcz. Kilkaset gram. Canyon karbonowa sztyca podsiodłowa (w teście na bike radar, w sklepie chyba alu) i widelec z karbonową sterówką. Kellys alu. Do tego różnica na wadze kół i opon. Więc porównujmy jabłka z jabłkami a nie z gruszkami. Karbonowy Focus na tarczach mojego kolegi na Tiagrze i kołach Mavic Aksium Disc też waży 10kg. Rowery na tarczówkach są zawsze cięższe. Ale praie zawsze hamują lepiej i można włozyć szersze opony. Coś za coś. 8,7kg jest i tak bardzo dobrą wagą i ten Canyon to bardzo dobry rower. Waga po płaskim ma niewielkie znaczenie. W górach i mocno pofałdowanym terenie owszem. Odnośnik do komentarza
niet Opublikowano 9 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 Gratulacje. Koniecznie wrzuć zdjęcie i napisz jak wrażenia!! Odnośnik do komentarza
CherryLady Opublikowano 15 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 Żeby nie zamykać wątku, a pociągnąć temat dalej. Jestem nowa na forum, sama jeżdżę na ostrym i aktualnie jestem w trakcie składania potworka w las i w góry, chłopak mnie ciśnie, żeby sprzedać części i kupić szosę. Z uwagi na moje doświadczenia- aktualnie, kupowanie starych części, składanie z użytków i odpadów znalazłam ofertę Bernard Rowery i trochę jestem w szoku. Rowery w ofercie wyglądają poważnie, biorąc pod uwagę ich cenę- już mniej (no może nie mniej poważnie, chociaż zawsze wydawało mi się, że szosówki są strasznie drogie, a w odniesieniu do tych składaków wcale nie ma takiej różnicy w cenie- stąd wątpliwości). Gdyby ktoś mógł się odnieść do oferty tego sprzedającego lub rozwiać moje wątpliwości, być może to ja przepłacałam do tej pory...:( :blink: Odnośnik do komentarza
nctrns Opublikowano 15 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 Z tego co widzę to sprzedaje starsze używki po dokładnym serwisie. Ceny wydają się dość rozsądne jak na paroletni sprzęt. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 15 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 Mam wrażenie że był to post reklamowy :) Odnośnik do komentarza
nctrns Opublikowano 15 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 Mówi się trudno. Nie każda reklama jest bezużyteczna. Może akurat ktoś kupi, a potem powie na forum że dobre/złe rowery tam są :) Odnośnik do komentarza
CherryLady Opublikowano 27 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2018 Mam wrażenie że był to post reklamowy :) nie był:( i zastanawia mnie, jak zapytać kogoś o zdanie czy faktycznie "coś polecić" nie będąc oskarżanym o spam:( no cóż. Dzięki NCTRNS za odpowiedź, faktycznie chodzi o rocznik i fakt, ze to modele używane, nei sądziłam, ze tak spadają na wartości. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi