tmax Opublikowano 13 Lutego Opublikowano 13 Lutego Jakoś ostatnio postanowiłem iść ścieżką pozbawioną amortyzacji. Najpierw nabyłem Commutera z możliwością jazdy po łagodnych szutrach. Nie zdążyłem nim nawet pojeździć i gdzieś znów usłyszałem głos lasu "kup coś bardziej w teren". To kupiłem trzymając się postanowienia o rezygnacji z wszelkich uginaczy i braku fascynacji barankiem taki o to wynalazek na stalowej ramie, której jeszcze nigdy nie miałem:) Breezer Radar Cafe z napędem Cuess 6000 1x10, korba na oś przelotową, działa fajnie i sprawia lepsze wrażenie niż Microshit. Koła WTB, opony 50, podstawowe hydrauliki Shimano. Nieźle poskładane, dobra jakość materiałów. Zapowiada się ciekawie a kosztował tylko 2199 żyli.
Pepe75 Opublikowano 14 Lutego Opublikowano 14 Lutego Gratulacje, bo to fajny rower jest. Miałem żółtego z barankiem (rama jest ta sama) i żałuję, że nie zostawiłem jako komutera.
tmax Opublikowano 14 Lutego Autor Opublikowano 14 Lutego 4 godziny temu, Pepe75 napisał(a): Gratulacje, bo to fajny rower jest. Miałem żółtego z barankiem (rama jest ta sama) i żałuję, że nie zostawiłem jako komutera. Dzięki:) jak by co to mam tanio do oddania klasycznego sportowego Commutera. Zostawił bym se dwa ale żona mówi, że rowerów nastawiane i nie ma jak przejść (cwana bo jej wisi na wieszaku)a ja do piwnicy nie zniosę, o nie:))
tmax Opublikowano 14 Lutego Autor Opublikowano 14 Lutego Co ciekawe według sklepów gdzie kupiłem Votrtriba i Breezera oba rowery były pr,ecenione z ponad 5 tysięcy a tego pierwszego nabyłem za 1499 (teraz jest za 1899 ale czarnego koloru brak) a drugi jak w tytule posta. Dziwnie to świadczy o rynku i cenach za rowery i trwale mnie blokuje przed kupnem gravela za dychę i więcej.
Pepe75 Opublikowano 14 Lutego Opublikowano 14 Lutego @tmax dzięki za propozycję, ale teraz mam w podobnym klimacie Surly Krampus który robi za komutera i niespiesznego wycieczkowca. Tylko gravel, który teraz kosztuje dychę jakiś czas temu kosztował np 15.
Greg29 Opublikowano 14 Lutego Opublikowano 14 Lutego 4 godziny temu, Pepe75 napisał(a): Tylko gravel, który teraz kosztuje dychę jakiś czas temu kosztował np 15. Dokładnie, pamiętam jak kupiłem swojego Kellysa Soot 50 w lutym 2024, czyli dokładnie 2 lata temu za 5300 zł to cieszyłem się jak dziecko, że udało mi się kupić tak tanio grawela na pełnym grx 2x10, hydraulice, sztywnych osiach i karbonowym widelcu, a teraz taki sam można kupić za 4300 zł a za 5400 zł miałbym karbonowego Soota 80
Gabrieldd Opublikowano 18 Lutego Opublikowano 18 Lutego W dniu 14.02.2026 o 00:11, tmax napisał(a): Jakoś ostatnio postanowiłem iść ścieżką pozbawioną amortyzacji. Najpierw nabyłem Commutera z możliwością jazdy po łagodnych szutrach. Nie zdążyłem nim nawet pojeździć i gdzieś znów usłyszałem głos lasu "kup coś bardziej w teren". To kupiłem trzymając się postanowienia o rezygnacji z wszelkich uginaczy i braku fascynacji barankiem taki o to wynalazek na stalowej ramie, której jeszcze nigdy nie miałem:) Breezer Radar Cafe z napędem Cuess 6000 1x10, korba na oś przelotową, działa fajnie i sprawia lepsze wrażenie niż Microshit. Koła WTB, opony 50, podstawowe hydrauliki Shimano. Nieźle poskładane, dobra jakość materiałów. Zapowiada się ciekawie a kosztował tylko 2199 żyli. Sam też ostatnio przerzuciłem się na rowery bez amortyzacji i muszę przyznać, że to ma sens – lżej się kręci, mniej rzeczy do serwisowania. Szukałem czegoś uniwersalnego, ale z możliwością wjechania w lekki teren i tak trafiłem na podobne okazje. Przy okazji poszukiwań nowego sprzętu, wieczorami przeglądałem recenzje i testy, żeby zabić czas i znaleźć jakieś ciekawe oferty. Nawet na https://888starzz.com.pl/ można znaleźć szczegółowe objaśnienia mechaniki bonusów i działania platformy 888Starz, co akurat przydaje się przy analizowaniu warunków promocji – trochę jak z wyborem przełożeń w rowerze, trzeba wszystko dokładnie sprawdzić, zanim się zdecydujesz. Ciekawy ten Breezer, stalowa rama to fajny kierunek na dłuższe trasy, a cena naprawdę przyzwoita. Ciekawy wybór, sam ostatnio przesiadłem się na sztywne koło i faktycznie inaczej czuje się teren. Stalowa rama to fajna sprawa, fajnie tłumi mikrowibracje, a do tego jest bardzo wytrzymała. Dzięki za info o rowerze, wygląda to na naprawdę solidny sprzęt w tej cenie.
Rekomendowane odpowiedzi