Greg29 Opublikowano Środa o 18:31 Udostępnij Opublikowano Środa o 18:31 Nie no, ja mam też mostek na minus 😁 Chociaż fakt, że na próbę wymieniłem kierownicę z prostej rury na taką z delikatnym wziosem 15 czy 25 mm i tak na razie zostało bo ostatnio bardzo mało jeżdżę na mtb Odnośnik do komentarza
MakczuPikczu Opublikowano Środa o 19:04 Autor Udostępnij Opublikowano Środa o 19:04 3 godziny temu, jajacek napisał(a): Jacyś słabo rozciągnięci chyba jesteście 🙂 U mnie mostek równolegle do ziemi, prosta kiera i zero problemu 🙂 Hej, nie wiem czy to kwestia rozciągnięcia czy po prostu niewygodnej pozycji, czuję że ręce bolą może ciężar góry ciała spoczywa na dłoniach, jak jestem tak obniżony, może w MTB musi tak być jak pisałeś to 'pozycja do ścigania' ale przyznam że w tym bullsie co ma równo kierownicę i siedzonko też potrafiłem szybko zapitalać przez wiele km i nigdy rąk nie czułem ze bolą czy coś. Fajnie jeździ ten Kellys ale czasem to mam wrażenie jakbym miał wypaść do przodu i zaryć zębami w piach 😉 ale to zapewne tylko takie wrażenie. Wg mnie wyższa i węższa kierownica byłaby dużo wygodniejsza, ale może to tylko przyzwyczajenie po poprzednim rowerze którego katowałem często od prawie 20 lat. Odnośnik do komentarza
Greg29 Opublikowano Środa o 19:16 Udostępnij Opublikowano Środa o 19:16 Ciało musi się też trochę przyzwyczaić do nowej pozycji. Czy regulowałeś siodełko? Wypoziomowanie? Jeśli tak, to może teraz dla odmiany masz nos za bardzo w dół i się ześlizgujesz z siodełka i zapierasz rękoma? A może pi prostu męśnie core muszą się wzmocnić i będzie o.k. Odnośnik do komentarza
MakczuPikczu Opublikowano Środa o 19:19 Autor Udostępnij Opublikowano Środa o 19:19 3 minuty temu, Greg29 napisał(a): Ciało musi się też trochę przyzwyczaić do nowej pozycji. Czy regulowałeś siodełko? Wypoziomowanie? Jeśli tak, to może teraz dla odmiany masz nos za bardzo w dół i się ześlizgujesz z siodełka i zapierasz rękoma? A może pi prostu męśnie core muszą się wzmocnić i będzie o.k. może i tak, na tym drugim rowerze mam pozycję mega wygodną jak kierownica jest na równi z siedzonkiem, ale może w MTB tak musi być, ewentualnie do swojego bullsa crossa szerokie opony i jazda w piach 😉 a może ramę mam za małą, bo niby do 190 jest L ja mam 185 ale długie ręce i długie nogi to może lepiej by mi się na ramie XL jechało.... tyle pytań 😉 Odnośnik do komentarza
Pepe75 Opublikowano Środa o 19:28 Udostępnij Opublikowano Środa o 19:28 7 minut temu, MakczuPikczu napisał(a): może i tak, na tym drugim rowerze mam pozycję mega wygodną jak kierownica jest na równi z siedzonkiem, ale może w MTB tak musi być, ewentualnie do swojego bullsa crossa szerokie opony i jazda w piach 😉 a może ramę mam za małą, bo niby do 190 jest L ja mam 185 ale długie ręce i długie nogi to może lepiej by mi się na ramie XL jechało.... tyle pytań 😉 Patrząc na wyciągnięcie sztycy to też mam podejrzenia że XL z krótkim mostkiem mogłaby być lepsza. Znacznik końca wysunięcia sztycy masz schowany ? Odnośnik do komentarza
MakczuPikczu Opublikowano Środa o 19:31 Autor Udostępnij Opublikowano Środa o 19:31 jeszcze tak pomyślałem może założyć takie boczne 'rogi' zawsze trochę wyżej będą ręce podczas ich trzymania. tylko jakie tu będą najlepsze? Odnośnik do komentarza
MakczuPikczu Opublikowano Środa o 19:35 Autor Udostępnij Opublikowano Środa o 19:35 4 minuty temu, Pepe75 napisał(a): Patrząc na wyciągnięcie sztycy to też mam podejrzenia że XL z krótkim mostkiem mogłaby być lepsza. Znacznik końca wysunięcia sztycy masz schowany ? kurdę ale niby XL od 190 a ja mam 185, wszędzie pisali że jak MTB to lepiej trochę mniejszy niż większy dla lepszego opanowania. Tu w XL byłby taki sam motek, więc tak samo czy tu czy tu do wymiany by był i tak...bałem się że XL będzie za wielki.. a gdzie się sprawdza ten znacznik? Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano Środa o 19:41 Udostępnij Opublikowano Środa o 19:41 Fakt że przy 90 byłby duży drop 🙂 Miałem dziś zrobić zdjęcie mojego MTB ale zapomniałem. Jak wyjąłem w szosie 1,5 cm podkładek w tym roku spod mostka to od razu pozycja w MTB wydaje mi się bardziej rekreacyjna 🙂 Została mi ostatnia podkładka 0,5 cm. I to będzie docelowa pozycja w szosie. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano Środa o 19:44 Udostępnij Opublikowano Środa o 19:44 7 minut temu, MakczuPikczu napisał(a): kurdę ale niby XL od 190 a ja mam 185, wszędzie pisali że jak MTB to lepiej trochę mniejszy niż większy dla lepszego opanowania. Tu w XL byłby taki sam motek, więc tak samo czy tu czy tu do wymiany by był i tak...bałem się że XL będzie za wielki.. a gdzie się sprawdza ten znacznik? A ile cm sztycy wystaje z ramy liczone do środka prętów siodłeka licząc idelanie po sztycy podsiodlowej? U mnie 25 cm Odnośnik do komentarza
Greg29 Opublikowano Środa o 20:07 Udostępnij Opublikowano Środa o 20:07 37 minut temu, MakczuPikczu napisał(a): jeszcze tak pomyślałem może założyć takie boczne 'rogi' zawsze trochę wyżej będą ręce podczas ich trzymania. tylko jakie tu będą najlepsze? Lepsze są rogi wewnętrzne bo masz węziej ręce i nie jesteś takim "spadochronem". Są jakieś markowe, SQLab chyba ale takie same w kształcie są na Ali za ułamek ceny tych markowych. Coś takiego: https://a.aliexpress.com/_EyigHNG https://www.centrumrowerowe.pl/rogi-sqlab-innerbarends-410-402-pd27777/?v_Id=164509&utm_source=google&utm_medium=cpc&gad_source=1&gad_campaignid=16059005709&gclid=Cj0KCQjwrc7GBhCfARIsAHGcW5Us4MytnvTC6AiYoJB9aWjUH___1d7SUyrtdV3zz9NlSMOkEpyj7R4aArheEALw_wcB Odnośnik do komentarza
Greg29 Opublikowano Środa o 20:19 Udostępnij Opublikowano Środa o 20:19 42 minuty temu, MakczuPikczu napisał(a): a gdzie się sprawdza ten znacznik? Jest na sztycy kreska z napisem "minimum" czy coś w tym stylu: Odnośnik do komentarza
MakczuPikczu Opublikowano Środa o 20:21 Autor Udostępnij Opublikowano Środa o 20:21 36 minut temu, jajacek napisał(a): A ile cm sztycy wystaje z ramy liczone do środka prętów siodłeka licząc idelanie po sztycy podsiodlowej? U mnie 25 cm jeśli cała rura do pustki pod siedzonkiem to 25 cm, do prętów siodełka 24 cm Odnośnik do komentarza
MakczuPikczu Opublikowano Środa o 20:24 Autor Udostępnij Opublikowano Środa o 20:24 15 minut temu, Greg29 napisał(a): Lepsze są rogi wewnętrzne bo masz węziej ręce i nie jesteś takim "spadochronem". Są jakieś markowe, SQLab chyba ale takie same w kształcie są na Ali za ułamek ceny tych markowych. spoko, na allegro też są takie/podobne po 20-30 zł i masz na drugi dzień. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano Środa o 20:29 Udostępnij Opublikowano Środa o 20:29 6 minut temu, MakczuPikczu napisał(a): jeśli cała rura do pustki pod siedzonkiem to 25 cm, do prętów siodełka 24 cm Ty wygląda że masz podobnie jak u mnie. Więc bez dramy. Odnośnik do komentarza
MakczuPikczu Opublikowano Środa o 20:40 Autor Udostępnij Opublikowano Środa o 20:40 10 minut temu, jajacek napisał(a): Ty wygląda że masz podobnie jak u mnie. Więc bez dramy. ale wiesz sztyca to nie wszystko, może masz wyżej mostek? a może pozycja z niskim mostkiem pasuje do twojej budowy...i tak dalej.. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi