Skocz do zawartości

MTB do ok 3-3,5 tys. zł do lasu na piaszczyste ścieżki.

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, jajacek napisał(a):

Jacyś słabo rozciągnięci chyba jesteście 🙂  U mnie mostek równolegle do ziemi, prosta kiera i zero problemu 🙂

Hej, nie wiem czy to kwestia rozciągnięcia czy po prostu niewygodnej pozycji, czuję że ręce bolą może ciężar góry ciała spoczywa na dłoniach, jak jestem tak obniżony, może w MTB musi tak być jak pisałeś to 'pozycja do ścigania' ale przyznam że w tym bullsie co ma równo kierownicę i siedzonko też potrafiłem szybko zapitalać przez wiele km i nigdy rąk nie czułem ze bolą czy coś. Fajnie jeździ ten Kellys ale czasem to mam wrażenie jakbym miał wypaść do przodu i zaryć zębami w piach 😉 ale to zapewne tylko takie wrażenie. Wg mnie wyższa i węższa kierownica byłaby dużo wygodniejsza, ale może to tylko przyzwyczajenie po poprzednim rowerze którego katowałem często od prawie 20 lat. 

3 minuty temu, Greg29 napisał(a):

Ciało musi się też trochę przyzwyczaić do nowej pozycji. Czy regulowałeś siodełko? Wypoziomowanie? Jeśli tak, to może teraz dla odmiany masz nos za bardzo w dół i się ześlizgujesz z siodełka i zapierasz rękoma? A może pi prostu męśnie core muszą się wzmocnić i będzie o.k.

może i tak, na tym drugim rowerze mam pozycję mega wygodną jak kierownica jest na równi z siedzonkiem, ale może w MTB tak musi być, ewentualnie do swojego bullsa crossa szerokie opony i jazda w piach 😉 a może ramę mam za małą, bo niby do 190 jest L ja mam 185 ale długie ręce i długie nogi to może lepiej by mi się na ramie XL jechało.... tyle pytań 😉 

7 minut temu, MakczuPikczu napisał(a):

może i tak, na tym drugim rowerze mam pozycję mega wygodną jak kierownica jest na równi z siedzonkiem, ale może w MTB tak musi być, ewentualnie do swojego bullsa crossa szerokie opony i jazda w piach 😉 a może ramę mam za małą, bo niby do 190 jest L ja mam 185 ale długie ręce i długie nogi to może lepiej by mi się na ramie XL jechało.... tyle pytań 😉 

Patrząc na wyciągnięcie sztycy to też mam podejrzenia że XL z krótkim mostkiem mogłaby być lepsza. Znacznik końca wysunięcia sztycy masz schowany ?

4 minuty temu, Pepe75 napisał(a):

Patrząc na wyciągnięcie sztycy to też mam podejrzenia że XL z krótkim mostkiem mogłaby być lepsza. Znacznik końca wysunięcia sztycy masz schowany ?

kurdę ale niby XL od 190 a ja mam 185, wszędzie pisali że jak MTB to lepiej trochę mniejszy niż większy dla lepszego opanowania. Tu w XL byłby taki sam motek, więc tak samo czy tu czy tu do wymiany by był i tak...bałem się że XL będzie za wielki.. a gdzie się sprawdza ten znacznik?

7 minut temu, MakczuPikczu napisał(a):

kurdę ale niby XL od 190 a ja mam 185, wszędzie pisali że jak MTB to lepiej trochę mniejszy niż większy dla lepszego opanowania. Tu w XL byłby taki sam motek, więc tak samo czy tu czy tu do wymiany by był i tak...bałem się że XL będzie za wielki.. a gdzie się sprawdza ten znacznik?

A ile cm sztycy wystaje z ramy liczone do środka prętów siodłeka licząc idelanie po sztycy podsiodlowej? U mnie 25 cm

37 minut temu, MakczuPikczu napisał(a):

jeszcze tak pomyślałem może założyć takie boczne 'rogi' zawsze trochę wyżej będą ręce podczas ich trzymania. tylko jakie tu będą najlepsze? 

Lepsze są rogi wewnętrzne bo masz węziej ręce i nie jesteś takim "spadochronem". Są jakieś markowe, SQLab chyba ale takie same w kształcie są na Ali za ułamek ceny tych markowych. Coś takiego:

Screenshot_2025-09-24-22-05-26-344_com.alibaba.aliexpresshd-edit.thumb.jpg.adda4a85802e214e5122328603481bb5.jpg

https://a.aliexpress.com/_EyigHNG

https://www.centrumrowerowe.pl/rogi-sqlab-innerbarends-410-402-pd27777/?v_Id=164509&utm_source=google&utm_medium=cpc&gad_source=1&gad_campaignid=16059005709&gclid=Cj0KCQjwrc7GBhCfARIsAHGcW5Us4MytnvTC6AiYoJB9aWjUH___1d7SUyrtdV3zz9NlSMOkEpyj7R4aArheEALw_wcB