Skocz do zawartości

piasty triban rc100

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szanowne grono, potrzebuję informacji na temat piast w w/w rowerze mianowicie naprawy/upgreadu piast, jeżeli naprawa to jakie miseczki/kulki/konusy zastosować żeby to działało jak powinno i długo wytrzymało oraz ew. upgrade na łożyska maszynowe jakie dokupić żeby pasowały? z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi

Ja bym się nie bawił w reanimację, jeździłem raz na tych kołach i była to tragedia. 
W tak tanim rowerze, wymiana kół daje gigantyczne odczucia. Polecam koła od kandsa, na allegro sprzedają wyłącznie na piastach shimano, nie wiedząc czemu, ale trzeba do nich napisać bezpośrednio, aby sprzedali nam koła, która wsadzają do swoich lepszych rowerów. 
Pisz bezpośrednio pod adres e mail rowerki@gmail.com
Proś o koła 28" z piastami LRO albo ARC. 

Dziękuję za zaangażowanie i pomoc, w tym konkretnym przypadku zależy mi na naprawie, jest ona stosunkowo prosta i tania, co do kół to jasne że wymiana da pewnie lepszy efekt, ale raczej będę skłaniał się do zakupu roweru. na chwilę obecną jeździłem 3 ma Marin ( muirwoods, four corners i fairfax) chciałbym jeszcze wypróbować Romet finale i Trek fx2, z tych co przetestowałem raczej wybrałbym muirwoods

• 2 tygodnie później...