tomasz90 Opublikowano 27 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia Prawdę powiedziawszy każdy rower powinien być do wszystkiego:)Kiedyś nie było podziału na wiele rodzajów rowerów a i tak był stworzony do jednego do przyjemniej jazdy Odnośnik do komentarza
JacentyPiotrowski Opublikowano 27 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 13 godzin temu, tomasz90 napisał(a): Prawdę powiedziawszy każdy rower powinien być do wszystkiego:)Kiedyś nie było podziału na wiele rodzajów rowerów a i tak był stworzony do jednego do przyjemniej jazdy Kiedyś rower kosztował grosze. A teraz? Weszłam do sklepu, zdziwiłam się i wyszłam! Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 28 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia Kiedyś ludzie zarabiali grosze... Odnośnik do komentarza
Greg29 Opublikowano 28 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia No i kiedyś rowery nie były tak zaawansowane technicznie jak dzisiaj. Nie wszystkie oczywiście ale te "lepsze", czyli droższe to już nie jest zespawanych kilka rurek i przypadkowy, najtańszy osprzęt Odnośnik do komentarza
JacentyPiotrowski Opublikowano 30 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia W dniu 28.08.2024 o 07:41, jajacek napisał(a): Kiedyś ludzie zarabiali grosze... Tak czy inaczej, jeśli porównać pensję wtedy i obecnie oraz ceny rowerów wtedy i obecnie, różnica jest kolosalna. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 31 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia Nie pamiętam ile kosztował wtedy sensowny rower. Do 1989 moi rodzice zarabiali w przeliczeniu po ok. 20 USD miesięcznie. Sądzę że niezły rower kosztował jedną albo i dwie pensje. W 1992 wyjechałem za granicę gdzie zarabiałem 1000 USD. Mój pierwszy bardzo dobry rower kosztował chyba 500 USD. Czyli dwie pensje ale zarabiałem ponadprzeciętnie. Fakt że dziś podobnej klasy rower kosztuje ok. 5000 zł. Czyli jedną przeciętną pensję. Odnośnik do komentarza
Oskarr Opublikowano 31 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia no to teraz zdecydowanie tańsze są rowery. Dalej można kupić po prostu rower mtb za 1000 czy 1500 zł i będą to jeżdżące rowery tak jak te sprzed 20 lat. np. rower na hamulcach tarczowych + wolnobieg + amor za 1000 zł. https://lazaro-bike.pl/sklep/kands-spectro-tx-27,5-2022_pid=441 rower z kasetą, markowym amortyzatorem sr i hydraulicznymi hamulcami kosztuje 1700 zł (tak, to lepsza marka niż jakieś krossy, zoomy itp w tańszych rowerach, fatalne w porównaniu do foxów, RS czy manitou), https://lazaro-bike.pl/sklep/lazaro-core-v1-29-męski-2024_pid=671 A to, że można kupić porządny rower za 4-5 k określa tylko tyle, że świadomość trochę podskoczyła i częściej ludzie decydują się na rowery, które można podpiąć jako wyczynowe maszyny Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi