APZ Opublikowano 3 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2023 Dzisiaj testowałem kominiarkę pod kaskiem. W okolicznościach jak na foto. 25 km mtb. Ostry śnieg nie wali w twarz. Dobre rozwiązanie. Nigdy dotąd nie używałem kominiarki, ale już ją polubiłem. Odnośnik do komentarza
wentura Opublikowano 5 Lutego Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego Powiem wam, że jednak guma na kasku to nie taka dobra sprawa. Lubi się ściągać pod wpływem zmian temperatur, a podczas szybkiego nasuwnia przed jazdą potrafi się jej kawałek urwać. Z powodu po części tych problemów zakupiłem na szosę jednak kask z małą ilością otworów wentylacyjnych Limar 007. Kask wstępnie leży bardzo dobrze. Można powiedzieć, że to mały aero z małymi otworami wentylacyjnymi. Kosztuje między 600-950zł a teraz jeszcze kilka sztuk tego kasku jest na allegro w cenie 300zł. Dam sprawozdanie z jazdy z nim, ale wstępnie jest świetny dużo mniejszy wielkościowo niż mój aktualny. W MTB pozostanę z gumą na kasku bo taniej. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 5 Lutego Udostępnij Opublikowano 5 Lutego Ja kupiłem używany Spec Evade II, szosowy aero. Używam zimą i mimo łysego łaba jest ok. Latem jak kilak watów brakuje, tez się przydaje :) No i jest super jakości. Dopasowanie głębość, szerokośc, zapięcie magentyczne, MIPS jak komuś do szczęścia potrzebny. Na wyprzedaży w Specu nówki były po ok. 700 na Black Friday czy jakoś tak. Odnośnik do komentarza
wentura Opublikowano 6 Marca Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca Kask Limar sprawdza się świetnie dodatkowo taśmą zakleiłem wloty powietrza. Jest bardzo cienki, dzięki zastosowaniu pleksi - nawet dwadzieścia razy twardszej od zwykłego plastiku. Ma również zamek magnetyczny i odłączalną lampkę. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi