jajacek Opublikowano 18 Września 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2023 4 minuty temu, ozzmozz napisał(a): W tytułowym Centurionie, długość około 520mm górnej rury efektywnie, występuje w rozmiarze 49. Takie info od sprzedawcy. Czyli, jeśli bym się zdecydował nie niego, powinienem zamówić rozmiar 49 a nie 52, tak? Tak. To jest dobra podpowiedź jaki rozmiar w endurance. 3 Fundamentals of Correct Bike Size - Specialized Roubaix – Livelo Bike Rental Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 18 Września 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2023 Ten młody ma jeszcze taki rower w karbonie. Też za 5k. To jest zajebista oferta IMO. Też na Tiagrze ale już na sztywnych osiach. Marka Saracen. Odnośnik do komentarza
ozzmozz Opublikowano 18 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2023 @jajacek jesteś w stanie podać specyfikacje tych rowerów? jestem zainteresowany, choć firmy mi kompletnie nie znane. Odnośnik do komentarza
ozzmozz Opublikowano 19 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2023 Przepraszam za post pod postem, ale nie da się już edytować poprzedniego. Co do rowerów zaproponowanych wyżej - @jajacek dziękuję za propozycję, ale nie skorzystam. Wymyśliłem, że skoro pierwsza szosa w życiu to nie ma co "szaleć" i tytułowy centurion wystarczy w zupełności ażeby sprawdzić z czym to się je. Udało mi się także w czeluściach internetu znaleźć wymiary ram w tym modelu. Co ciekawe, z grafiki wynika, że długość TT w okolicy 520mm nie występuje w ogóle. A taką informację dostałem od innego sprzedawcy tego roweru w internecie, natomiast sprzedawca Bernard, którego ogłoszenie jest w tym temacie, potwierdził w rozmowie wymiary z tymi z tabelki. Nie mniej jednak rower zamówiony...... i już nie mogę się doczekać.....pierwsza szosa, ciekawe jak to jest? Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 19 Września 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2023 Jakaś dziwna geo. Ale Bernard się zna. To bardzo doświadczony sprzedawca. Odnośnik do komentarza
wentura Opublikowano 1 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2023 Mam dwie tańsze starsze szosy i bardzo się w kolarstwo dzięki nim wkręciłem, uwielbiam nimi jedzić. Ale też często dwudziestoletnim MTB wybieram się na szutry i drogi leśne i tu przydał by się raczej gravel. Czekam na nową kolekcje krossa będą bardziej wyścigowe modele graveli i wygląda na to, że lepsze od eskera 8. Odnośnik do komentarza
patoteles Opublikowano 5 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2023 A czego szukać w szosach powiedzmy do 10k, zależy mi na karbonie i tarczach. Szosę entry lvl posiadam i po ok 3 latach myślę, że to czas na przesiadkę z alu na karbon. To czy będzie to używka czy nowa ma drugorzędne znaczenie, wolałbym sprawdzoną ramę używaną niż ramę z Deca nową. myślałem dużo o pozycjach używanych typu GIANT PROPEL albo MERIDA SCULTURA Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 5 Października 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2023 Ile masz wzrostu? Ma być na mechanice czy Di2? Kolega handluje rowerami może ma coś ciekawego, mogę zapytać. Porównujesz dwa inne rowery. Propel to szosa aero, Scultura to szosa race o w miarę klasycznej geometrii. Zamierzasz się ścigać lub brać udział w ustawkach z lokalną koniną czy jazda rekreacyjna? Odnośnik do komentarza
patoteles Opublikowano 5 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2023 Jazda raczej rekreacyjna, czasem wyjazd na ustawkę. Wzrost 185, mechanika/di2 nie robi mi różnicy, jednak wolałbym już mieć coś na osprzęcie na poziomie ultegra itp. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 5 Października 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2023 105 mechaniczne i Ultegra mechaniczna, nie ma żadnej różnicy oprócz wagi. Powiedziałbym że 105 trwalsze. Odnośnik do komentarza
patoteles Opublikowano 5 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2023 Ok. A co do kwestii wyborów, jest cos wartego uwagi na rynku używanych? Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 5 Października 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2023 Tak z 1000 rowerów zapewne na OLX :) Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi