krycha88 Opublikowano 17 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2022 Mam shimano spd z poprzedniego roweru... ale chyba do gravela to nie bardzo. Co polecacie w rozsądnej cenie? Odnośnik do komentarza
MalySzaryCzlowiek Opublikowano 18 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2022 Czemu nie bardzo ? Bo pasować pasują na pewno Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 18 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2022 To samo co do mtb. Sztywne buty XC jeśli nie będziemy wiele chodzić albo miękkie buty typu Trail jak zamierzamy dużo spacerować i jeździć kompletnie lajtowo. Nie ma czegoś takiego jak buty do gravela mimo że marketing będzie przekonywał że istnieją. Ja na takowym jeżdżę w butach XC i pedałach SPD Shimano XT. Zresztą zimą w rowerze szosowym też nie jeżdżę w pedałach szosowych tylko w SPD. Odnośnik do komentarza
IgorK Opublikowano 19 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2022 17 godzin temu, jajacek napisał: To samo co do mtb. Sztywne buty XC jeśli nie będziemy wiele chodzić albo miękkie buty typu Trail jak zamierzamy dużo spacerować i jeździć kompletnie lajtowo. Nie ma czegoś takiego jak buty do gravela mimo że marketing będzie przekonywał że istnieją. Ja na takowym jeżdżę w butach XC i pedałach SPD Shimano XT. Zresztą zimą w rowerze szosowym też nie jeżdżę w pedałach szosowych tylko w SPD. Używasz dedykowane zimowe czy wspomagasz się ochraniaczami? Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 19 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2022 Mam zimowe XLC ale rzadko ich używam. Głównie jeżdżę w letnich z filcową wkładką od skośnego z bazarku podbitą aluminium i ochraniaczami neoprenowymi. Poniżej zera to już raczej te zimowe. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi