Piwpaw Opublikowano 14 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2021 Cześć. Na koniec sezonu zrobiłem generalne czyszczenie roweru, który będzie sobie czekał do wiosny. M.in. poczyściłem kasete, bez odkręcania. Posikałem ją specjalną pianką do czyszczenia łańcuchów i kaset i poczyściłem. Po czym po zakręceniu kołem z okolicy piasty pojawiło się dziwne chrobotanie, jakby mieliło piasek. Następnego dnia po wyschnięciu to chrobotanie zniknęło. Może mi ktoś powiedzieć od czego tak się zrobiło? Czy ta pianka zaszkodziła i to czyszczenie? Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 14 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2021 Brzmi jakby piasta nie miała wystarczająco smaru zabezpieczającego i jakby w związku z tym pianka dostała się do środka. Ja bym oddał koło na serwis. Odnośnik do komentarza
Piwpaw Opublikowano 14 Listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2021 Dzięki, chyba tak zrobię. Odnośnik do komentarza
IgorK Opublikowano 20 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2021 Naprawili? Odnośnik do komentarza
Piwpaw Opublikowano 21 Listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2021 Nie, dałem sobie spokój, bo po paru godzinach przeszło. Jest już cicho, jakieś chwilowe to było. Dziwne trochę. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi