jajacek Opublikowano 19 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2021 Co do Gianta na podstawie tego co mówi mój kolega je sprzedający potwierdzam. Spychologia. Dobre gwarancje Decathlon, Trek, Spec, Scott, Merida. Koła w Giantach to tragedia, potwierdzam. Merida ma obecnie dożywotnią gwarancję na ramy:https://moja.merida.pl/warunkigwarancji Co do Silex to mam ze 3 kolegów i wszyscy zachwyceni. Ale te trochę wyższe modele. Odnośnik do komentarza
karol1994czx Opublikowano 19 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2021 Co do jakości kol gianta o której mowi Jacek to w moim przypadku jedyne co mnie złego spotkało to to, że konus był słabo dokręcony i po pewnym czasie zrobił się luz, szprycha nigdy nie pękła. Do tej pory przejechałem na tych kołach ze 14k km i jedynie raz oddałem na centrowanie koła, bo miało lekkie bicie. No ale może to zasługa tego że ważę 73 kg lub kwestia trafienia w dobrze złożony egzemplarz. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 19 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2021 Może waga, może indywidualna sprawa. Widziałem pękające szprychy w zasadzie na prostej drodze w Giant Propel, Defy i TCR. W stockowych kołach aluminiowych. I to wiele razy. Odnośnik do komentarza
sl66 Opublikowano 21 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2022 W dniu 19.09.2021 o 14:26, jajacek napisał: Merida ma obecnie dożywotnią gwarancję na ramy: https://moja.merida.pl/warunkigwarancji Odkopie temat. Z tego co widzę, to warunkiem tej gwarancji jest coroczny przegląd wbity w ksiazeczke gwarancyjną. Czy to naprawdę tak działa, że powiedzmy po 10 latach ktoś będzie sprawdzal czy robiłem 10 przeglądów? Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 21 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2022 Meridy nie miałem. Trzeba coś na piśmie od nich dostać na ten temat. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi