drukarz69 Opublikowano 24 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2021 Mam problem z korbą SLX 1x11. Mimo sprzęgła na przerzutce XT, czasami spada łańcuch (szczególnie gdy jest na 10 lub 11 biegu podczas najechania na dużą nierówność). Łańcuch nie jest rozciągnięty. Możecie polecić jakąś sprawdzoną i nierujnującą prowadnicę łańcucha, ewentualnie inne rozwiązanie problemu. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 24 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2021 A korba NW? Może podreguluj sprzęgło na mocniej? Odnośnik do komentarza
Oskarr Opublikowano 25 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2021 A nie masz po prostu zbyt długiego łańcucha? z NW i sprzęgłem nie powinien spadać. Mam NW i stary napęd deore lx, ma z 12 lat i ani razu tam mi łańcuch nie spadł przy katowaniu po lesie. Odnośnik do komentarza
MalySzaryCzlowiek Opublikowano 25 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2021 Łańcuch oryginalny z roweru czy zmieniany ? I czy sprzęgło masz wgl. Włączone? ? bo znam takich co jeżdżą bez i nawet nie wiedzieli, że coś trzeba tam przestawić, żeby je włączyć. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi