FilipEngel Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Witam, szukam pedałów metalowych; aluminiowych do 100 zł do Treka. Jakie polecacie? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza
thalcave Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Jakich pedałów? Do jakiego roweru? 'Trek' mówi tyle co nic. To jakbym napisał 'Szukam drzwi do Audi'. Potrzebujesz (chcesz) pedały MTB, miejskie, szosowe? Wpinanych czy platform? Odnośnik do komentarza
FilipEngel Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2019 30 minut temu, thalcave napisał: Jakich pedałów? Do jakiego roweru? 'Trek' mówi tyle co nic. To jakbym napisał 'Szukam drzwi do Audi'. Potrzebujesz (chcesz) pedały MTB, miejskie, szosowe? Wpinanych czy platform? Trek MTB Platformowe Odnośnik do komentarza
thalcave Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Może takie coś: https://www.centrumrowerowe.pl/pedaly-dartmoor-stream-pd8573/?v_Id=49434 albo takie: https://www.centrumrowerowe.pl/pedaly-accent-axium-pd1539/ Odnośnik do komentarza
FilipEngel Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Te dartmoor wyglądają bardzo fajnie (kolor biały) Dziękuję za linki ? bardzo mi pomogą w wyborze. Odnośnik do komentarza
pepe Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Lepsze będą te z pierwszego linka, z pinami. Te Accenty Axium mają tą niezbyt fajną cechę, że wysokość tych wypustek do trzymania buta jest z niewiadomego powodu z jednej strony wyższa a z drugiej niższa. Jak masz miękką podeszwę, to nawet nie zauważysz, ale jak twardą, to z jednej strony pedała jest w miarę ok, a z drugiej but się ślizga. Odnośnik do komentarza
FilipEngel Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2019 6 minut temu, pepe napisał: Lepsze będą te z pierwszego linka, z pinami. Te Accenty Axium mają tą niezbyt fajną cechę, że wysokość tych wypustek do trzymania buta jest z niewiadomego powodu z jednej strony wyższa a z drugiej niższa. Jak masz miękką podeszwę, to nawet nie zauważysz, ale jak twardą, to z jednej strony pedała jest w miarę ok, a z drugiej but się ślizga. No będę czuł na 100% bo nosze tylko ultraboosty i parę Yeezy ? to zdecydowanie te z pierwszego linku? Odnośnik do komentarza
pepe Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Tak jak pisałem, jak twarda podeszwa, to lepsze pedały z pinami, ja mam takie : https://www.centrumrowerowe.pl/pedaly-shimano-pd-eh500-pd18911 Trzymają znacznie lepiej niż zwykłe. Z tym że te moje mają z jednej strony SPD, co Tobie potrzebne nie jest, więc te Dartmoory powinny być ok. Odnośnik do komentarza
FilipEngel Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2019 @pepe @thalcave dzięki za pomoc ? Odnośnik do komentarza
nctrns Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Ja do roweru MTB kupiłbym jakieś inne buty niż takie bajeranckie adidaski, bo je sobie zniszczysz. No chyba że jazda typowo spacerowa. Tapatalk'd Odnośnik do komentarza
thalcave Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2019 15 minut temu, nctrns napisał: Ja do roweru MTB kupiłbym jakieś inne buty niż takie bajeranckie adidaski, bo je sobie zniszczysz. No chyba że jazda typowo spacerowa. No raczej lepiej mieć buty przeznaczone do roweru, a nie jeździć w butach na co dzień. Odnośnik do komentarza
FilipEngel Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2019 2 godziny temu, nctrns napisał: Ja do roweru MTB kupiłbym jakieś inne buty niż takie bajeranckie adidaski, bo je sobie zniszczysz. No chyba że jazda typowo spacerowa.Tapatalk'd Spokojnie mam jedną parę kupioną specjalnie na rower ? Odnośnik do komentarza
FilipEngel Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2019 A spacerowej jazdy nie lubie ?. Preferuje bardziej ekstremalne zjazdy ?. Odnośnik do komentarza
log Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Witam. Chciałbym się podpiąć pod temat. Mam taki problem, że podczas dłuższej jazdy dręwieją mi zewnętrzne części stóp. Tak jakbym nie miał tam podparcia u przez to są poza pedałem. Rower to cross kands maestro ze standardowymi pedałami(trzymają dobrze). Czy te platformy dartmoor się nadadzą jako zamiennik? Jeżdżę w zwykłych butach, rekreacyjnie, trasy od 1-2h czasem do 4-6. Z góry dzięki za odpowiedź Odnośnik do komentarza
pepe Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Nadać się nadadzą, ale problemu mogą nie rozwiązać. Wygląda na to, że masz złe nawyki, np. jeżdżąc na czubkach palców ze zbyt wysoko ustawionym siodełkiem. Stopa powinna być ustawiona w takiej pozycji jak w pedałach z SPD, jeżeli jest inaczej, to trzeba to skorygować. Akurat w moim przypadku do wyplenienia złych nawyków przydała się jazda w SPD. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi