pepe Opublikowano 5 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2019 W tych amortyzatorach raczej nie ma nic do olejowania. Można co najwyżej sprawdzić czy nic się nie urwało, pękło. itp. Odnośnik do komentarza
PKurek Opublikowano 8 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2019 ale to rozbierać czy z obserwacji zewnętrznej? Odnośnik do komentarza
PKurek Opublikowano 8 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2019 tzn ja wleję trochę oleju tam gdzie są te gumowe otwory i zobacze efekty, tylko jaki olej do tego polecacie najlepiej, może być mixol? Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 8 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2019 Efekty będą takie że wycieknie bo nie ma uszczelek od oleju ? Możesz wlać nawet rzepakowy z kuchni. Nic to i tak nie da. Konstrukcja nie jest przeznaczona do używania oleju. Obawiam się że nie wiesz jak działa amor olejowy. Nie wystarczy wlać olej. Trzeba mieć jeszcze "sitko z regulowanymi otworkami" i uszczelki. Odnośnik do komentarza
PKurek Opublikowano 17 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2019 Dnia 5.07.2019 o 15:51, pepe napisał: W tych amortyzatorach raczej nie ma nic do olejowania. Można co najwyżej sprawdzić czy nic się nie urwało, pękło. itp. Czyli rozumiem, że trzeba amorki rozebrać? Odnośnik do komentarza
PKurek Opublikowano 30 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2019 Witam ponownie, postanowiłem wymienić sporo części i tym samym wejść na poziom o 1 wyższy od tego jaki był , co myślicie o osprzęcie jaki dobrałem? Czy części są dopasowane jakościowo i wgl.? i co polecacie? Od razu dodam ,że resztę części jak rama i widelec będę wymieniał potem. https://www.sporti.pl/basketedit.php?mode=1 Odnośnik do komentarza
Oskarr Opublikowano 31 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 Moim zdaniem pieniądze wyrzucane w błoto ? Masz rower wart z 300 zł, chcesz w niego włożyć podzespoły za 500 i za miesiąc dalej będziesz wymieniał pozostałe części a cały rower dalej będzie dość kiepski. Wolnobieg to już taki lekki przeżytek, kaseta lepsza, ale do kasety potrzebujesz inne tylne koło. Podejrzewam, że obecne koło jakiś świetnych łożysk nie ma i po wymianie rzeczy, które wymieniłeś dalej nie będzie się fajnie toczył. Jak wymienisz od razu koło na piastę z łożyskami maszynowymi i na kasetę kasetą, dasz tą przerzutkę, kasetę 8 rzędową to będziesz musiał kupić manetki obsługujące 8 biegów. Koło + manetka to kolejne 200 zł. Więc będziesz miał rower za 300, podzespoły za 700 a rama i amortyzator dalej będą do niczego ? Później wymienisz ramę (+200) i amortyzator (+100) i za 1300 zł będziesz miał rower na bardzo podstawowym osprzęcie, gdzie część rzeczy dalej będzie wymagało wymiany. Ja bym proponował sprzedać obecny rower, dołożyć te pieniądze, które masz na upgrade i kupić coś używanego / dołożyć 500-600 zł i kupić coś nowego. Rower za 1500 zł dalej nie będzie urywał dupy, ale będzie lepiej jeździć i będzie bardziej niezawodny od tego, co planujesz złożyć. Zupełnie inna kwestia, jeśli jesteś emocjonalnie związany z rowerem i masz pieniądze na zabawę w wymianę części, ale wtedy wrzucanie do roweru wolnobiegu to dalej trochę średnio, Odnośnik do komentarza
PKurek Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Powiedzmy ,że to musi być na już i nie gadajmy już błagam o tym co byłoby lepsze ,kupić rower czy naprawiać. Ja mam też inne wydatki. Czy ta przerzutka będzie wytrzymalsza od tourneya tx? Czy wolnobieg megarange musi mieć jakąś specjalnie dopasowaną przerzutkę czy acera wystarczy? Czy jeśli przerzutka przednia mi chodzi bardzo ciężko to czas na wymianę? Chciałem się zapytać czy jest możliwość założyć w moim rowerze wolnobieg 9 rz.? Pytam ,bo większość dobrych przerzutek jest na 9. Odnośnik do komentarza
PKurek Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Jeszcze coś, czy są jakieś tanie hamulce montowane w ten sposób co mój? (tzn. montownie równoległe do tarczy) Odnośnik do komentarza
PKurek Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Ktoś da rade odpowiedzieć szybko? Odnośnik do komentarza
lambo Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Tak, sąWysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
PKurek Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2019 9 godzin temu, lambo napisał: Tak, są Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka A mógłbyś jakiś model podać? Odnośnik do komentarza
lambo Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Chcesz adekwatne do twojego roweru czy jakieś porządniejszeWysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
PKurek Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2019 adekwatne powiedzmy Dnia 5.08.2019 o 12:47, lambo napisał: Chcesz adekwatne do twojego roweru czy jakieś porządniejsze Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
lambo Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2019 adekwatne powiedzmy Tektro md-m300 trzeba pamiętać że na hamulcach nie można bardzo oszczędzaćWysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi