Baga Opublikowano 25 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2019 Mam pytanko, mechanik namawia mnie na wymianę korby w moim rowerze. Mam Praxis Works, a cały osprzęt jest shimano 105. Więc twierdzi, że korba 105 będzie lepsza, bardziej dopasowana, cicha i t.d. Jakieś doświadczenia? Odnośnik do komentarza
MARIUSZZZ Opublikowano 25 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2019 Ta Praxisa w ogóle Ci przeszkadza? Odnośnik do komentarza
thalcave Opublikowano 3 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2019 Wymiana ma być podyktowana tym, żebyś miał wszystko z 1 grupy czy może już się coś zużyło? Jeśli to pierwsze i tobie w niczym nie przeszkadza to ja bym zostawił. Odnośnik do komentarza
Baga Opublikowano 3 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2019 Generalnie w takim celu by wszystko bylo z jednej grupy Odnośnik do komentarza
nctrns Opublikowano 3 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2019 Bez sensu wymieniać. Praxis jest w porządku, do tego ma bardziej "gravelove" przełożenia niż 105. Odnośnik do komentarza
Baga Opublikowano 3 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2019 rozumiem, wiec nie bede. Zostaje jak jest Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 3 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2019 Wszystko z jednej grupy to bardziej estetyczne wrażenia niż potrzeba. Z samą korbą nie ma problemu. Też mamy taką. Problem jest o ile mi wiadomo z systemem mocowania. U nas jest BSA i zero problemu. Ale jak jest BB30 to co każde ok. 2 tys km będzie trzeszczeć lub skrzypieć. Trzeba rozebrać. przesmarować i za 2k km to samo. Po prostu system jest do dupy. Jakby nastąpiła chęć sprzedaży to mogę być potencjalnie zainteresowany. Natomiast koło mnie na Woli jest koleś, który ma na sprzedaż nową korbę Ultegra za 500. I byłbym ją kupił, bo to dobra cena, tylko że dla mojego młodego blat 46 do tej korby kosztuje 300. A taki sam blat do Praxis 100 zł. Więc Praxis jest dla nas bardziej opłacalny. Te korby Praxis na wtórnym rynku chodzą po ok. 250-300 zł Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi