krystianofficial Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Witajcie, nazywam się Krystian i chciałbym wam opowiedzieć o moim wyzwaniu. A więc tak, od niedawna wkręciłem się w jazdę na rowerze, wręcz uwielbiam to, ale czuję że brakuje mi sił dlatego postanowiłem sobie że będę ostro trenować, i chciałbym do końca wakacji być w stanie pokonywać jak największy dystans, na początku wiadomo zaczynam od paru kilometrów ale z każdym treningiem będę ten dystans zwiększać. Jeżeli bylibyście ciekawi jak mi idzie to wszystkie treningi będę publikować na YouTube na moim kanale. https://www.youtube.com/watch?v=uh5o0D6MuhA Odnośnik do komentarza
unavailable Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Się nie przetrenuj - miałam takie samo założenie i mi się ciągle tegoroczna pierwsza setka przesuwa w czasie ;) Powodzenia! Odnośnik do komentarza
Mociumpel Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Niech Ci dobrze idzie i d... nie boli - dla tradycjonalistów na dystansie dłuższym niz 3-4h jazdy podstawą jest dobra pozycja i mentalne przygotowanie do trasy czyli nie kurczowe trzymanie się wyniku (jak najszybciej) tylko spoko ale najdalej - w czasie jazdy możesz się nudzić więc warto na początkowym etapie po prostu podziwiać teren i nie dusić na maksa. Z czasem jak już zaczniesz regularnie robić 60-80 km w ciągu 3-4h to możesz zacząć "zamrażać" uwagę TYLKO na osiągach i poprawiać czasy. Dla osób z otwartą głową zrobienie dystansu 30-40 km po 2/3 pierwszych jazdach bez bólu d... nie jest problemem - ja przynajmniej tak mam ;) Odnośnik do komentarza
kudl4t4 Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Tak z ciekawości, czym filmujesz? No i powodzenia! Wysłane z mojego G8142 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
krystianofficial Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Tak z ciekawości, czym filmujesz? No i powodzenia! Wysłane z mojego G8142 przy użyciu Tapatalka Używam xiaomi yi action Odnośnik do komentarza
unavailable Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Wreszcie oglądnęłam filmik (wczoraj pisałam z rowerowego postoju, więc szkoda mi było transferu ;)). Gdzie takie ładne okolice? Jak rozumiem to jakieś przyspieszone tempo nagrania? Bo kadencję momentami masz zabójczą :D A, i jeszcze tak mi przez myśl przeszło - jakie są plany B, jeśli pogoda wejdzie w paradę? Odnośnik do komentarza
krystianofficial Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Wreszcie oglądnęłam filmik (wczoraj pisałam z rowerowego postoju, więc szkoda mi było transferu ;)). Gdzie takie ładne okolice? Jak rozumiem to jakieś przyspieszone tempo nagrania? Bo kadencję momentami masz zabójczą :D A, i jeszcze tak mi przez myśl przeszło - jakie są plany B, jeśli pogoda wejdzie w paradę? Takie okolice na Warmii i Mazurach. A nagranie przyspieszone tylko w momencie wjazdu na ulicę a tak to normalnie puszczone ? Odnośnik do komentarza
unavailable Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2018 To strasznie dziwnie ta płynność obrazu wygląda. Ale też nie oglądam dużo jazd rowerowych ani sama nie nagrywam :) A co z tym planem B? Odnośnik do komentarza
krystianofficial Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2018 To strasznie dziwnie ta płynność obrazu wygląda. Ale też nie oglądam dużo jazd rowerowych ani sama nie nagrywam :) A co z tym planem B? Co do płynności to muszę jeszcze pokombinować w ustawieniach kamery i programu do renderowania. A planu B narazie nie mam ale miejmy nadzieję że nie będę go potrzebować Odnośnik do komentarza
unavailable Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Zakładasz słońce dzień w dzień do końca lata? To może zapytam inaczej: jaki jest ten plan A? Jazda, kiedy się uda czy ileś razy w tygodniu po ileś, czy kiedy masz siłę, czy jeszcze jakoś inaczej? Odnośnik do komentarza
MARIUSZZZ Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Takie okolice na Warmii i Mazurach. A nagranie przyspieszone tylko w momencie wjazdu na ulicę a tak to normalnie puszczone Ja jeżdżę po Warmii i u mnie na około same pagórki. Jedyna płaska trasa to ścieżka rowerowa poprowadzona dawną linią kolejową. Może zdradzisz chociaż nazwę powiatu? :) Odnośnik do komentarza
krystianofficial Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Ja jeżdżę po Warmii i u mnie na około same pagórki. Jedyna płaska trasa to ścieżka rowerowa poprowadzona dawną linią kolejową. Może zdradzisz chociaż nazwę powiatu? :) Powiat Olsztyński i okolice miasta Biskupiec ? Odnośnik do komentarza
krystianofficial Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Widziałem że moje małe wyzwanie zaciekawiło kilka osób więc nagrałem coś w stylu wyjaśnień na jego temat Pozdrawiam https://www.youtube.com/watch?v=tg09DV-hnBY Odnośnik do komentarza
lukasz.przechodzen Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Krystian, nie twórz dwóch różnych tematów o tym samym. Połączyłem je ze sobą i zapraszam do dyskusji w jednym miejscu. I z tego co widzę, masz klamki i manetki ustawione poziomo. Jeżeli Ci tak wygodnie, to spoko, ale moim zdaniem wygodniej byłoby ustawić je tak jak w tym tekście: https://roweroweporady.pl/jak-ustawic-klamkomanetki-w-rowerze/ Odnośnik do komentarza
Mociumpel Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Dla mnie sam film z 10 minutowej jazdy poza podziwianiem krajobrazu niewiele wnosi - komentuj trasę, wrzucaj ją na stravę czy endomondo aby pozostała jakaś historia, mów co Cie boli skoro i tak głos podkładasz przy przetwarzaniu, wrzuć coś więcej "głosowego" w trakcie jazdy - będzie to miało jakiś wydźwięk. Ja tez mogę 3h jazdę wrzucić nawet bez kompresji i z podkładem muzycznym ale ... kto to będzie oglądał - film bez akcji, zwrotów i przełomów nie jest wart uwagi. Są filmy, które mogę oglądać bez przerwy przez wiele minut z zapartym tchem np. ale to wynik pasji i fascynacji tego typu rowerami (bo niektórzy mówia że sie nie da - póki nie zobaczą jak to realnie wygląda u kogoś kto o tym nie wie ;) ) i dodatkowo ogromem informacji które "idą po oczach" - oczywiście sekcja techniczna nie musi być aż tak rozbudowana (mimo wszystko sprzęt mocowy kosztuje a zgranie tego z trasa proste nie jest) ale odrobina życia głosowego poza samą jazdą powinna dać znacznie więcej pazura do filmu . Z ciekawostek - na wypłaszczeniu po zjeździe kolo ma 24 mil/h (ok 40/h) przy 165W mocy ... Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi