Marek Opublikowano 7 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2018 But spd, nawet bez bloków jest raczej kiepskim pomysłem do jazdy w platformach. Taki but nie trzyma się pedałów. Przynajmniej jeśli mówimy o klasycznie rozumianych butach spd czyli tych przeznaczonych do XC. Buty spd do enduro/dh raczej bedą się nadawać do jazdy na platformach, przynajmniej częściowo. Odnośnik do komentarza
rowerowy365 Opublikowano 7 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2018 https://www.dadelo.pl/buty-shimano-sh-mt3-pd7846/?v_Id=103318 Jeżdżę na codzień w takich i zdarza się, że wsiądę w nich na drugi rower z platformami. Nie widzę róznicy pomiędzy nimi, a zwykłymi butami. Twarda podeszwa, protektor - wszystko jak być powinno. Jedynie bloki trochę utrudniają, bo wypadają akurat na osi i potrafią się trochę ślizgać. Po ich odkręceniu można śmiało jeździć. Odnośnik do komentarza
szenkx Opublikowano 7 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2018 No właśnie w takich http://flr.shoes/product/f-55/to nie będzie chyba tak wygodnie. Trudno coś wymyślę. Odnośnik do komentarza
unavailable Opublikowano 7 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2018 @Marek, dlatego napisałam, że jako tako można i w japonkach - pytanie, czy komuś to pasuje. A żeby to wiedzieć, trzeba sprawdzić, a nie pytać na forum ;) Bo na forum możemy co najwyżej napisać, że nie ma przeciwwskazań tego typu, że zepsują się buty, pedały albo na pewno nabawi się kontuzji. Odnośnik do komentarza
szenkx Opublikowano 7 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2018 Liczyłem na to że właśnie ktoś już spróbował i powie żeby nie powtarzać jego błędu. W dupę, założyłem SPD znowu i jadę na łąki :) Odnośnik do komentarza
niet Opublikowano 9 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2018 Są sztywne może być słabo z czucie pedału. Odnośnik do komentarza
ktokolwiek Opublikowano 9 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2018 W dniu 7.06.2018 o 15:54, Elle napisał: @Marek, dlatego napisałam, że jako tako można i w japonkach Bardzo się nie pomyliłaś. Sandały SPD istnieją ? https://www.dadelo.pl/sandaly-shimano-sh-sd500-pd7883/?v_Id=103351&gclid=EAIaIQobChMIxNiI3MPH2wIVRqsYCh0KfQCxEAQYByABEgL20vD_BwE Odnośnik do komentarza
unavailable Opublikowano 9 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2018 E, to akurat o sandałach wiedziałam. Poza tym te pod SPD to zupełnie inny rodzaj sandałów, niż te do białych januszowych skarpet ;) Natomiast jak zrobią japonki lub gumofilce SPD, znaczy się apokalipsa za rogiem :P Odnośnik do komentarza
ktokolwiek Opublikowano 9 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2018 Na upartego to każdy jeden but, klapek czy kalosz można samodzielne przerobić na SPD. :) Odnośnik do komentarza
unavailable Opublikowano 9 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2018 W sumie racja, tylko ciekawe, ile wypięć by podeszwa wytrzymała ;) Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi