MaTT Opublikowano 27 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2015 czyszczenie szczotką jest strasznie pracochłonne rzeczywiście butelka to ten najlepszy pomysł, nie dosc ze dokladne to szybkie jak masz spinke Srama :) Odnośnik do komentarza
CRUISERMAN Opublikowano 27 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2015 Cruis a jaki masz rower w ogóle ? jesli MTB to sprzedaj go lepiej bo go marnujesz tylko xD i kup sobie miejski na drogi ;p MTB jest wlasnie na błoto kamienie korzenie itp ;p Mam dwa. Ten bardzej ukochany to Felt Troy Lee Designs Spray, przy czym pozostała z niego tylko rama. Reszta jest grubo dłubana. Czyli wymienione praktycznie wszystko. Inaczej - custom. To nie mtb tylko cruiser. Ten drugi to Felt Zero Sen. Mniej podłubany, tylko na tyle aby dobrze jeździł. Odnośnik do komentarza
YeLLoW Opublikowano 27 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2015 A jak już szejkujecie łańcuch to tylko raz, czy szejkujecie, wylewacie brudną benzynę i ponownie szejkujecie w nowej. Czy zostawiacie łańcuch w benzynie na jakiś czas? Odnośnik do komentarza
ArturKrk Opublikowano 27 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2015 Hej, Ja szejkuję raz przez 2-3 min, to wystarcza. Nie ma co popadac w paranoję, zostawiam go żeby wysechł w tym czasie poleruję sobie korbe i kasetę... Benzynę używam kilkakrotnie. jak opadnie osad to przelewam delikatnie do innej butelki i można szejkować ponownie:) Odnośnik do komentarza
YeLLoW Opublikowano 27 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2015 Wstyd się przyznać, ja pierwszy raz ściągnąłem łańcuch dopiero po 2000 km. Szejkowalem go z 3 razy bo benzyna była ciągle brudna. Ale teraz będę robił to częściej więc będę już szejkowal tylko raz. Benzynę podobnie zostawiłem na kolejny raz Wcześniej tylko wycierałem szmatą zwilżoną benzyną Odnośnik do komentarza
Sebastian Opublikowano 27 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2015 ja z kolei mimo że mam łańcuch spięty spinką u używam maszynki do czyszczenia łańcuch do niej leje benzynę ekstrakcyjną i tyle. 2 min kręcenia korba do tyłu i sprawa załatwiona. Odnośnik do komentarza
YeLLoW Opublikowano 27 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2015 Ja przestałem używać maszynki, bo mi wszędzie chlapała, benzyna lała się po ziemi, oponach. Miałem taką z Lidla Odnośnik do komentarza
pawel3373 Opublikowano 28 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2015 No właśnie chciałbym wiedzieć jaki jest efekt czyszczenia taką maszynką. Jeśli jest jakiś posiadacz, to byłbym wdzięczny jakby mógł najpierw przelecieć maszynką a potem wyszejkować, I się pochwalić jaki wynik. Odnośnik do komentarza
MaTT Opublikowano 29 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 nie musicie wylewac benzyny ekstrakcyjnej wystarczy ją przelac zostawic na pare godzin osad opadnie a benzyna znow bedzie do uzytku ;) Odnośnik do komentarza
dns Opublikowano 3 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 głupie pytanie zadam... co robicie z zużytą benzyna? :) jak ją "utylizujecie" :)? Odnośnik do komentarza
agnar80 Opublikowano 3 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 Ja mam ten luksus że w firmie jest warsztat, który zbiera przepracowany olej i oddaje go do specjalistycznego zakładu. Swoją benzynke dolewam do tego oleju. Odnośnik do komentarza
pawel3373 Opublikowano 3 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 głupie pytanie zadam... co robicie z zużytą benzyna? :) jak ją "utylizujecie" :)? Mało kto ci się przyzna że do kibleka wylewa... ;) Odnośnik do komentarza
kaktus Opublikowano 3 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 Ja oddaje do warsztatu :-) a za wylewanie do kibelka powinna byc grzywna z urzędu. Odnośnik do komentarza
pawel3373 Opublikowano 3 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 Ja oddaje do warsztatu :-) a za wylewanie do kibelka powinna byc grzywna z urzędu. Ano. Nie wolno. Ale jak to kontrolować? chociaż czym jest 0.2l nafty na pół roku w porównaniu to tego całego syfu który jest w naszej wodzie przed przefiltrowaniem? Odnośnik do komentarza
PrzyGrze Opublikowano 3 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 Ano. Nie wolno. Ale jak to kontrolować? chociaż czym jest 0.2l nafty na pół roku w porównaniu to tego całego syfu który jest w naszej wodzie przed przefiltrowaniem?Jakiego syfu? W większości woda pobierana jest z podziemnych cieków i wystarcza ją tylko oczyścić mechanicznie, aby była dobra. Często wody sprzedawane w sklepach są gorszej jakości niż ta, która jest w kranie.Wracając do pytania poprzednika. Swoją zużytą benzynę używam do rozpalania ogniska na działce. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi