DawidRLE Opublikowano 23 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2017 poszukiwania trwaja... ;) Trek, Giant, Specialized bylem w weekend w Warszawie i tak:Trek CROSSRIP 3 - obiekt pozadany ale niestety nigdzie w calej Polsce i magazynach TREKA juz niedostepnySiedzialem (nie jezdzilem) na CROSSRIP 2 - lecz ten mnie nie zadowalaGiant ANYROAD 1 (2018) dobra cena: 5 400Siedzialem a nawet jezdzilem (po parkingu przy sklepie)Spoko, ale nie zachwycill mnie On swietnie wyglada jak patrze na niego heh i naprawde mi sie podoba, kurcze ale jak jezdzilem to jakos tak dziwnie Wiesz, poprostu nie bylo tego WOW - ale wygodny, itd i teraz zaczynam nowa bajke - SPECIALIZEDJestem konkretnie okreslony CZEGO CHCE!Rama - aluminium lub Cr-MoWidelec - karbon badz inne "tworzywo"Kierownica - baranekOsprzet - minimum Tiagra (wazne: 2 blaty przod)Hamulce - pelna hydraulika Dodatkowo: wazna dla mnie rzecz; wiekszy przeswit na widelcu zeby weszly opony spokojnie szersze niz 32 ...i taki wlasnie byl Crossrip 3 (nawet wyzej bo na 105-tce)ale to juz historia Kolorystyka: czarny badz ciemny grafit/szary Rozm: 56 No i cena: do 8k Jak cos znajde i niby okej to sie okazuje ze ham tarcz mech i kolor "nie moj" Cholera ;/ Znalazlem uzywke "3" z 2016 na OLX we Wroclawiu za 5,5k, mysle ze gosc opuscil by nawet sporo jeszcze bo rozmawialismy, twierdzi ze rower jezdzil tylko 3-4 miesiace (bo kupil zaraz potem Domane) ale jak zobaczylem zdjecia dodatkowo ktore wyslal to MASAKRA! Poprostu DRAMAT! Moj 10 letni Trek wyglada lepiej, ktorego niegdy specjalnie nie oszczedzalem. Zreszta wogole Gosc cos kreci - twierdzil ze dostal rower z peknieta rama, ktora TREK bez problemu wymienil po miesiacu... wiec odpuszczam...Celuje chyba teraz wlasnie w SPECIALIZED typu Diverge lub Awol Comp (black matt :) Plus taki ze w Rzeszowie maja sklep "Specialized" wiec blisko mnie jutro jestem umowiony wlasnie tam na jazde probna "Diverage E5" - nie wezme go napewno, chce zobaczyc jak wogole wyglada geometria i pozycja na nim chce poprostu kupic rower z glowa i pozniej tego nie zalowac Bede wdzieczny za jakiekolwiek slowo Moze cos podrzucicie panowie i panie z gory dzieki Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 23 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2017 A do czego ten rower? I jaki rozmiar tudzież ile masz wzrostu? Odnośnik do komentarza
DawidRLE Opublikowano 23 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2017 hej glownie szosa... szuter, czasami sciezka lesna generalnie wyprawy, bieszczady.. rozm: 56 wzrost 180 po krotkiej lekturze i przegladzie neta bede celowal w AWOL COMP Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 23 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2017 Widziałem ostatnio Speca Sequoia. Cr-Mo, szerokie opony, nie wiem jaki osprzęt. A czemu nie full carbon? Mieszkałem kiedyś pół roku w Rzeszowie. Jeździliśmy głównie po asfaltach wokół miasta. Plus Bieszczady też na szosach. A czy masz aby napewno trasy szutrowe i podobne na taki rower? No i Awol to jednak raczej taka szosa wyprawowa pod sakwy. Tak chcesz jeździć? Odnośnik do komentarza
BartLG Opublikowano 23 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2017 Jajacek a co powiesz o tym rowerze? http://www.wysepka.pl/black-friday/4153-rower-specialized-diverge-expert-carbon-2016.html Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 23 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2017 Dlatego pytam gdzie chcesz jeździć i po kiego grzyba płacić 8k za alu czy Cro-Mo jak można za tyle mieć karbon. Świetny rower tylko należy pamiętać że w tej wersji wchodzą opony bodajże do 35 lub 38. Ale generalnie jestem na tak :) Odnośnik do komentarza
DawidRLE Opublikowano 24 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 tak, Awol to rowniez "wyprawowa szosa" w pelnie uniwersalny rower i wlasnie czegos takiego szukam Bylem dzisiaj w RZ i jezdzilem: - na Specu Crux z tym ze mieli na sklepie tylko "54" a ja potrzebuje "56"no i calkiem niezle i fajnie ale bez wiekszego WOW - w drugim sklepie dostalem na test (1h) TREK CrossRip2 (tez 54) i tu wlasnie bylo to WOW! Niech mowia ludzie co chca, ale uwazam ze TREK ma to "cos" - kto jezdzil ten wie, ja sam sie przekonalem bo sam mam Treka w porownaniu do AnyRoad'a i Speca na Treku wkoncu dostalem taka pozycje i jest taka geometria jakiej szukam lecz niestety - Crossrip2 ostatecznie mnie nie zadowala - jak wspomnialem celowalem w CrossRip3 ktory jest juz NIEOSIAGALNY aczkolwiek chopaki ze sklepu beda szukac GO jeszcze gdzies w Europie w zaprzyjaznionych sklepach moze stanie sie cud i gdzies sie ostała JEDNA SZTUKA "56" heh;) odnosnie pytania -Jajacek: karbon odpada -z racji ewent dluzszych wypraw i obciazenia sakwami po drugie- gdyz w tej cenie, zgadza sie mozna dostac karbon, ale jedynie na "Sorze" lub hamulcach mechanicznych (post 1 - moje oczekiwania) Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 24 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 Kup to Co Ci podpasowało. Karbon pod sakwy to rzeczywiście może nie jest dobry pomysł. Z tym Trek kontra inni to róznie bywa. W zaprzyjaźnionym sklepie zrezygnowali z Treków po podobno klienci zdecydowanie woleli Spece. Ale każda sroka swój ogon chwali. Co do Sory w karbonie za 8k to się nie zgodzę. Kto szuka i ma cierpliwość ten znajdzie. Ja mam na poniedziałek odłożonego, nowego, karbonowego Speca Tarmaca za równo 8k na Ultegrze Di2 Odnośnik do komentarza
DawidRLE Opublikowano 24 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 o widzisz, to tylko brac ...no masz racje dzieki Odnośnik do komentarza
DawidRLE Opublikowano 24 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 dodatkowo, dzisiaj w tym punkcie Speca gdzie jezdzielm gosc zaproponawal mi Specialized Crux Sport E5 2018 Cena kat: 8 999 Cena do wziecia 7 600 tylko cholera nie wiem co to za rama i jaka geometria, nie ma mozliwosci wczesniejszego wgladu - tylko pod zamowienie Dzwonilem do Krk i tam maja na sklepie akurat "56" Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 24 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 Crux jest wyścigowym rowerem przełajowym. Bez mocowań na bagażnik i nie pomyślany o używaniu sakw. Jak już rower tego typu to Specialized Diverge. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 24 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 Odnośnik do komentarza
NoOnesThere Opublikowano 25 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 Ja mam na poniedziałek odłożonego, nowego, karbonowego Speca Tarmaca za równo 8k na Ultegrze Di2 Jak sądzę to wyścigówka dla Twojego syna? Oby mu pomogła zaoszczędzić cenne sekundy! Mam nadzieję, że Ty też na tej maszynie pojeździsz i parę słów o elektryce napiszesz :) Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 25 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 Tak, dla młodego. Ja oczywiście też nie omieszkam potestować :) Odnośnik do komentarza
DawidRLE Opublikowano 26 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2017 wiec panowie draze nadal temat i konsekwentnie pozostaje przy TREK CROSSRIP 3 szukam go juz w Niemczech... ...uparcie, az znajde ;) Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi