PawelGeo Opublikowano 14 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 Będę drążył dalej a bierze się to z braku kasy niestety. Czy ktoś miał do czynienia z tymi kołami: https://www.zuus.co.uk/zuus-pro-carbon-wide-38mm/ na pewno to chińczyki, ale może ktoś wie więcej? Waga i cena jest okej. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 14 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 Ja takie masz kupować to już lepiej kup chińczyki albo z Ican, Wiggle, Lemonbike albo NoLimited Odnośnik do komentarza
PawelGeo Opublikowano 14 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 Ja takie masz kupować to już lepiej kup chińczyki albo z Ican, Wiggle, Lemonbike albo NoLimitedDzięki Jacek. Twoja opinia często jest wiążąca. Evanlite sa popularne u mnie w mieście. Ale jak nic sensownego nie znajdę na Blk Fri to chyba wezmę sprawdzoną markę Campagnolo Bullet. Wysłane z mojego SM-T719 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 14 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 Bullet dobre koła. Może nie bardzo aero ale przynajmniej bezproblemowe. Ja po długich rozważaniach stwierdziłem że dla mnie amatora koła full carbon nie są odpowiednie dla roweru z hamulcami obręczowymi. Jakoś za dużo widzę w necie ogłoszeń z naprawianymi kołami. A to oznacza zwykle pęknięcie obręczy po wpadnięciu rantem w dziurę lub krawężnik. Więc mimo że cięższe, zostanę jednak przy alu-karbon. A takowe produkują m.in Campagnolo/Fulcrum, Shimano FFWD. Oval z takich co mi na szybko do głowy przychodzą Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 15 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2018 Właśnie zamówiłem używane FFWD. Zobaczymy co przyjedzie ? Odnośnik do komentarza
PawelGeo Opublikowano 15 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2018 No nie mam takiego doświadczenia, żeby kupować koła używane. Jeszcze tydzień lub dwa i się okaże czy coś znalazłem. Nowe FFWD to grubo ponad 4000 zł. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 15 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2018 Ja zaryzykowałem. Zobaczymy co przyjdzie. Jest dużo podróbek FFWD ale raczej wiem które. Alu-karbon i na piastach FFWD a takie zamówiłem nie podrabiają. Fakt że u nas w klubie są NoLimited full carbon, młodzież ich nie oszczędza i jakoś żyją. Sądzę że jak kupować takie chińczyki to u nas lokalnie bo albo się ma crash protection albo wymienią obręcz za część ceny jak pęknie. Ten Lemonbike wydaje się być większą firmą niż prowadzone na wsi NoLimited. Ale ten gość z NoLimited się stara we współpracy z klubami. Nie wiem jak to wygląda z użytkownikami prywatnymi. Odnośnik do komentarza
PawelGeo Opublikowano 20 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2018 Jacek, napisz dwa słowa jakie koła kupiłeś i jak oceniasz ten zakup - naturalnie jeśli możesz coś powiedzieć. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 20 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2018 Jeszcze nie przyszły. Mam nadzieję że przyjdą ? Zamówiłem FFWD F6R-C czyli niemal identyczne jakie miałem na piastach FFWD, używki za 1300 plus przesyłka. Natomiast możesz pocisnąć Krzyśka Panfila z Profesjonalny Sklep Rowerowy. Ma trochę FFWD full carbon na stanie, potrzebuje gotówki i jest skłonny do negocjacji ? Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 22 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 Koła przyszły. Są mocno podmęczone ale sprawne. Dam je do renowacji i powinno być wszystko ok, więc chyba mi się opłaciło Odnośnik do komentarza
PawelGeo Opublikowano 22 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 Ja, ciągle przed decyzją. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 7 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 Wpadło mi w oko: FB grupa kolarstwo handel Andrzej Miszczuk koła dt swiss carbon rc 46 2999 zł Inżynieria Rowerowa Nowe koła Dt swiss RC46 carbon profil 46 obrecz carbon powierzchnia do hamowania alu piasty dt swiss 360 szprychy straight pull 24 przód 24 tył bebnek shimano 11 speed lub campa waga 1790 gram Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 7 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 I to:https://www.canyon.com/en/accessories/?category=10411&217077407&search=1&q=Road+Wheels#id=65091 Odnośnik do komentarza
PawelGeo Opublikowano 7 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 Jacek dzięki. Fajne są szczególnie te DT Swiss. W końcu udało mi się upolować jakąś okazję na BF i właśnie dostałem koła Carbon alu Vision Trimax 42 za 2200 zł z wysyłką. chciałem się zmieścić w jak najniższej cenie bo ogumienie i kaseta też kosztuje. Sprawdziły mi się Spec Roubaix pro więc takie same kupiłem. Koła są o tyle wygodne dla mnie, że mają taką samą szerokość obręczy co moje aktualne w szosie więc przekładka w wietrzną pogodę będzie trwać tyle samo co odkręcenie i dokręcenie szybkozamykacza. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 7 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 To chyba bardzo dobra cena. Szerokość jest ważna. Właśnie kupiłem kumplowi używane Spec Roval CL 64 za 2500. Inny kolega sprzedał je dlatego że są szersze niż koła na wymianę wożone samochodem serwisowym klubowym. I po ich założeniu nie ma hamowania. Wymian klocków z alu na karbon i odwrotnie też jest upierdliwa. Ja mam teraz Campagnolo Zonda i FFWD F6R do moich rowerów a młody FFWD F6R swoje i moje na zapasa jakby co. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi