unavailable Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenia z różnymi oponami przeznaczonymi do domowej jazdy? Najważniejszy dla mnie aspekt to hałas, a dokładniej jego brak. Opona musi być 700, co do szerokości, czytałam, że im szersza, tym będzie cichsza - prawda to? Jeśli tak, to maksymalnie wchodzi chyba 35c. Odnośnik do komentarza
krzysiekw Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Hej, ja używam kupioną w Decathlonie Vittoria Zafiro, kręciłem na niej zeszłą zimę i jak dla mnie jest ok. Śladów zużycia nie zauważyłem, a jeśli chodzi o hałas to żaden sąsiad się nie skarżył. Tyle że rozmiar to 23c, więc sporo węższa od tego co szukasz. Odnośnik do komentarza
unavailable Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Nie, nie. Ja tylko napisałam, że maksimum 35c, bo się naczytałam, że wąska będzie hałasować. Normalnie mam 700x23, więc ta, o której piszesz, byłaby jak znalazł. Tyle, że Decathlon nie ma jej w zapasie i to od jakiegoś miesiąca. A druga sprawa, że część osób jednak skarży się na hałas. Odnośnik do komentarza
krzysiekw Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Według stronki internetowej mają je w Rybniku, Katowicach i Sosnowcu. zawsze możesz poprosić żeby ściągnęli sztukę na Tarnów :) Odnośnik do komentarza
unavailable Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 A praktykują coś takiego? Bo mi nikt nigdy tego nie zaproponował, jeśli nie ma w sprzedaży on-line. W zasadzie są też w Krakowie i właśnie rozważam, czy warto tam jechać ;) W Tarnowie byłam dzisiaj i po raz kolejny potwierdzili mi, że ten sklep to jedna wielka żenada - trzy razy pan prosił o powtórzenie, co ja właściwie chcę i czy jak on pójdzie do działu obsługi, to czy może im zadać jakoś prościej to pytanie. Bezradnie rozłożyłam ręce i powiedziałam, że prościej niż "opona na trenażer" to już chyba naprawdę się nie da :lol: Przy nich naprawdę czuję się tak, że mogłabym sklep rowerowy otworzyć bez żadnych kompleksów. Odnośnik do komentarza
krzysiekw Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 No tak, pan najwyraźniej z jakiejś ''łapanki'' wzięty. Kazali mu pewnie stać i udawać że wie o co chodzi :P A co do samej oponki to można np.zadzwonić do sklepu i dowiedzieć się czy na pewno mają na stanie i czy ewentualnie mogą wysłać do innego sklepu żebyś mogła odebrać. Odnośnik do komentarza
unavailable Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 No, już "wróciłam" z Krakowa. Na stronie mówią, że w obu sklepach dostępne, a w sklepach stwierdzają, że może przyjadą we wrześniu z trenażerami. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Hej, ja używam kupioną w Decathlonie Vittoria Zafiro, kręciłem na niej zeszłą zimę i jak dla mnie jest ok. Śladów zużycia nie zauważyłem, a jeśli chodzi o hałas to żaden sąsiad się nie skarżył. Tyle że rozmiar to 23c, więc sporo węższa od tego co szukasz. Mam tę samą. Wydaje się wystarczająca. Z tym że od długiego czasu nie jeżdże na trenażerze a młody ma rolki więc wkłada dowolny rower i jedzie. Hałas zdecydowanie mniejszy niż na trenażerze magnetycznym. Decathlon może ściągnąć wszystko co jest w europejskich magazynach. Ale trzeba znaleźć chętnego pracownika, który to zrobi. A to niełatwa sprawa. Odnośnik do komentarza
unavailable Opublikowano 3 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 Odświeżę temat, gdyby ktoś poszukiwał. Na początek warto odnotować, że Decathlon ma totalny bajzel na stronie - opony są w teorii po 3-4 sztuki w Opolu i Wrocławiu, więc liczyłam, że mi je sprowadzą w naszym sklepie. Pierwsza wizyta zakończyła się pobraniem moich danych i obietnicą, co do której jak pokazuje dalsza historia, słusznie miałam wątpliwości. Dziś byłam w sklepie raz jeszcze. Moim poprzednim zamówieniem nikt się nie zajął, ale za to dziś pan wydzwonił do wszystkich Decathlonów w okolicy. Okazuje się, że Vittorii w rozmiarze 700 w ogóle nie ma w Polsce. Za jakieś dwa tygodnie ma przyjechać do naszego kraju dostawa z Francji, podobno 2 tysiące sztuk. Niestety, ceny na razie nie umieją podać. W każdym razie jeszcze nie mamy sezonu :) Powiem Wam, że mnie to trochę zaskoczyło. Jak rok temu szukałam 26" na trenażer, to wyskakiwało mi wszystko na szosę. W zasadzie to nawet wyboru nie było i byłam skazana na Continentala. Teraz z kolei same 26-tki są dostępne i można wybierać jak w ulęgałkach, za to żadnej 700-tki. Odnośnik do komentarza
lukasz.przechodzen Opublikowano 5 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 Ja od kilku lat jeżdżę na Schwalbe Insider: https://www.ceneo.pl/;szukaj-schwalbe+insider;0192.htm#crid=133045&pid=7269 Moja ma szerokość 23C, ale jest też 35C. Nie mam żadnego porównania co do hałasu, ale wydaje mi się, że u mnie hałas pochodzi od pracy samego trenażera, a w niewielkim stopniu od opony. Odnośnik do komentarza
unavailable Opublikowano 7 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 Opony wróciły, na razie jedynie on-line, ale nadal w bardzo atrakcyjnej cenie, czyli po 39,99zł z dostawą gratis. Zobaczymy, kiedy się kurier dowlecze ;) Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi