thekowal Opublikowano 20 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 Witam , mam ogromny problem poszukuje pełnych błotników do roweru MTB Romet Mustang 29 1.0 2017 . . Długich aż do końca sztycy (Chodzi o tylne koło) . Odnośnik do komentarza
konop90 Opublikowano 21 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2017 Osobiście szukalbym czegoś z firmy sks lub topeak. Zależy wszystko jaki masz budżet. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
krzysiekw Opublikowano 21 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2017 Tyle że żaden z długich -pełnych błotników raczej nie jest przewidziany do współpracy z oponą od 29er-a coś mi się tak wydaje. Opona powinna być zawsze węższa od błotnika inaczej i tak cała woda pójdzie na rowerzystę. Odnośnik do komentarza
MaciejRutecki Opublikowano 21 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2017 Tyle że żaden z długich -pełnych błotników raczej nie jest przewidziany do współpracy z oponą od 29er-a coś mi się tak wydaje. Opona powinna być zawsze węższa od błotnika inaczej i tak cała woda pójdzie na rowerzystę. Są takie błotniki (jedne z pierwszych linków na Google): https://www.amazon.com/Planet-Bike-Black-Cascadia-Fenders/dp/B0041X603S Ale u nas ciężko z zakupem, bo przecież prawdziwi twardziele błotników nie używają ;-) Odnośnik do komentarza
krzysiekw Opublikowano 21 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2017 O proszę nawet nie wiedziałem że takie robią, a co do ''tfardzieli'' to co kto lubi oczywiście. Sam mam jakieś w MTB założone, choć pełnych bym tam nie pchał - po prostu wizualnie się mi to nie widzi :P Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 21 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2017 Większość kupuje błotniki SKS, Zefala lub Oriona, ewentualnie z Decathlonu. SKS ma z pewnością model Longboard, gdzie są one bardzo długie. I chyba do MTB też mają. Można też do wielu ich błotników kupić długie chlapacze. Moje doświadczenia z błotnikami są takie że już na pewno nie kupię żadnych mocowanych do sztycy podsiodłowej. Przekręcają się na boki i nie bardzo mają sens. Do zastosowań "na szybko" najlepszy jest plastikowy ass saver za grosze mocowany do prętów siodełka. A do jazdy po mieście na co dzień pełne błotniki. Odnośnik do komentarza
thekowal Opublikowano 21 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2017 dobrze ale jak z mocowaniem przedniego ?:D są jakieś adaptery ? . Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi