Pawson Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 No i kupiłem swój pierwszy (sic!) rower pojechałem po krossa hexagona R8 a wyjechałem z salonu z hexagonem R6, tak się złożyło że gościom został taki i byli bardziej skłonni do negocjacji ;-) on ma gorsze o klasę przerzutki przód / tył od R8 ale jak poczytałem i poknułem to doszedłem do wniosku że ewentualnej różnicy z używania taki amator jak ja nie zauważy jeszcze przez kilka lat. zrobiłem 30 km do tej pory i wszystko działa tak jak powinno. Jako że jeżdżę wieczorami i po zmroku uzbroiłem go z przodu w latarkę z diodą CREE (polecam) i z tyłu w czerwoną migajkę jakąś i dokupiłem stopkę. O doznaniach z jazdy pierwszy raz w życiu na wąskim siodełku w zwykłych spodenkach nie będę pisał nic poza tym że są niezapomniane :)))))) Muszę już przyznać że nawet przy typowo amatorskiej jeździe szerokie opony na kamienistej ścieżce są rewelacyjne. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
lukasz.przechodzen Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 No i super, niech się dobrze jeździ :) I faktycznie, już sprzedający zaczynają powoli wyprzedaże rowerów, warto korzystać. Odnośnik do komentarza
LeserGD Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Jeżeli chodzi o stopkę to mam zasadę: jak rower leży to się nie powróci :-) Czyli zbędny balast. Odnośnik do komentarza
Pawson Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 ale jak leży to mój młody łatwiej do wszystkiego dosięgnie i popstryka .... :- ) Odnośnik do komentarza
Marek Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 lepiej jak se popstryka, niż miałby się na niego rower przewrócić Odnośnik do komentarza
Pawson Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 nie przewala się :) póki co .. hihihihihi. ja tam stopkę lubię i sobie cenię:) Odnośnik do komentarza
muarte Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 gratulacje jeszcze tylko kask dla bezpieczenstwa i może hol dla małego;D Odnośnik do komentarza
Pawson Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Kask jest :) mały na swoim małym 20 calowym góralu rozbija się jak szalony :) Odnośnik do komentarza
grande1970 Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 nie żebym krakał ale jeździj na przeglądy bo ta seria ram akurat ma tendencję do pękania (kross o tym wie, niby wymienia ale to trwa, sprzedawcy też o tym wiedzą niestety ale klient dowiaduje się po fakcie) Odnośnik do komentarza
Pawson Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Dzięki wielkie. Napewno będę. Teraz juz dokupilem sobie koszulkę rowerowa brubeck i jestem rowerzysta pełna gębą ... hihihihihi. Odnośnik do komentarza
Thomasek Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Kupiłem rower w UK COYOTE 29 ROUTE ciężko mi znaleść jakieś opinie o nim na polskich stronach ...czy ktoś taki posiada ?? Odnośnik do komentarza
kowalsky1991 Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Witajcie, a to jest moje cacko http://eries-rowery.pl/h/produkt/1/8/6/nigrum_niebieski Odnośnik do komentarza
marcino285 Opublikowano 26 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 JA ostatnio z górala przesiadłem się na crossa . Romet Orkan 6.0 . Jak na razie fajnie się śmiga . Alfine 11 spisuje się naprawde dobrze . Jeździ się szybciej i jakoś mniej wysiłku wkładam w pedałowanie . Prędkości też sporo większe . Odnośnik do komentarza
Pawson Opublikowano 16 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 fajny ten orkan 6.0 :) powiedz mi jak to się na polnych, żwirowych drogach spisuje w porównaniu do górala ?? Odnośnik do komentarza
MaciejRutecki Opublikowano 16 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 Jeżeli chodzi o stopkę to mam zasadę: jak rower leży to się nie powróci :-) Czyli zbędny balast. Stopka to dobra rzecz, pod warunkiem, że dobrej jakości. Ja używam już dwa lata takiej (Ursus, albo Spanninga), co ma deklarowane obciążenie na 40kg. Przy obciążonych sakwach rewelacyjna sprawa. Tylko co pół roku trzeba jej dać smaru. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi