xxxxxx Opublikowano 13 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 U mnie padło na Unibike Fusion ale 27,5". Rozmiar zewnętrzny opony zbliżony do cross-owej 28". Hexagon należy do tych MTB - "turystycznych". Odwiedź kilka sklepów, usiądź, przymierz, sprawdź czy wygodnie. Jutro wybieram się zobaczyć unibike zethos i evo 29. Odnośnik do komentarza
xxxxxx Opublikowano 16 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 Czy rower wart swej ceny ? Unibike Flite Cena roweru 2970 zl Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 Myślę że wart coś koło tego. Odnośnik do komentarza
xxxxxx Opublikowano 16 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 Myślę że wart coś koło tego. Jednak wezmę mtb 29 plus drugi komplet opon na szose? jeszcze parę dni testów innych jak nic nie wpadnie w oko to wezmę tego chyba że ktoś coś jeszcze poleci fajnego . Odnośnik do komentarza
xxxxxx Opublikowano 16 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 W dniu 16.01.2017 o 22:49, xxxxxx napisał(a): Jednak wezmę mtb 29 plus drugi komplet opon na szose? jeszcze parę dni testów innych jak nic nie wpadnie w oko to wezmę tego chyba że ktoś coś jeszcze poleci fajnego . A ten giant jak się ma porównując do go unibika? Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 jak jabłka do gruszek Odnośnik do komentarza
xxxxxx Opublikowano 16 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 jak jabłka do gruszekCzyli nie warto dopłacić do niego? Pytam bo chciałbym jak najlepsze parametry roweru w tej cenie mieć. Narazie u mnie blado ze znajomością części itd Odnośnik do komentarza
xxxxxx Opublikowano 16 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 jak jabłka do gruszekCzyli nie warto dopłacić do niego? Pytam bo chciałbym jak najlepsze parametry roweru w tej cenie mieć. Narazie u mnie blado ze znajomością części itd Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 Miałem na myśli że są to różne typy rowerów przeznaczone do innych zastosowań. Odnośnik do komentarza
xxxxxx Opublikowano 17 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2017 W dniu 16.01.2017 o 23:15, jajacek napisał(a): Miałem na myśli że są to różne typy rowerów przeznaczone do innych zastosowań. witam mógłby Pan jeszcze zerknąć na parametry tego rowera dziś mi go zaproponowano byłbym bardzo wdzięczny. Narazie obstawiam za tym unibikem bo do 3500 zł nic ciekawszego nie znalazem https://www.specialized.com/pl/pl/bikes/mountain/rockhopper-comp-29/115498 Odnośnik do komentarza
Wigry3 Opublikowano 11 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2019 Witam wszystkich na forum, mam pytanie szukam podobnie wytrzymałego roweru trakkingowego 28-29' cali. Wzrost 1,98 waga 130kg przymierzałem w dekatlonie btwin hoprider 900 XL - odpowiadają mi jego gabaryty między osiami kół 1140mm (pod siodełkiem 600mm). Ale łączenia rurek przy tylniej piaście są chude jakieś (przy swojej masie po miesiącu jazdy wyginam jeden pręt pod siodełkiem standardowym jak w tym rowerze). https://www.decathlon.pl/rower-miejski-hoprider-900-id_8405475.html Dlatego pytanie - może widzieliście jakiś model z grubszymi oponami (tylko asfalt lub chodnik) ale dość pancerny z grubszymi rurkami itp. Nie szukam amerykańskiego modelu jak tutaj: https://roweroweporady.pl/jaki-rower-dla-ciezkiej-osoby/ ale może jakieś firmy robią w rozmiarze XL - tak do 4tys. ? (może być nawet bez amortyzatorów ale z grubszymi łożyskami i widelcami) Odnośnik do komentarza
Arkadiuszarni Opublikowano 30 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2023 W dniu 11.01.2017 o 23:42, jajacek napisał(a): Chyba każdy rower to wytrzyma. Niektóre mają limit do 120 ale nie znaczy to że niewielkie przekroczenie nie wytrzyma. Kilka firm, szczególnie amerykańskich, np. Specialized ma chyba limit 136 kg, czyli 300 funtów. Przy tej wadze kupiłbym raczej rower MTB 29 cali, który z natury jest wytrzymalszy. Szczególnie koła. A jaki rower polecasz jacek jacek do 130kg masz jakieś typy Odnośnik do komentarza
APZ Opublikowano 30 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2023 Rowery wyprawowe, 165 kg+. Odnośnik do komentarza
APZ Opublikowano 30 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2023 Turystyczne, wyprawowe zwykle nie mają ciężkich amortyzatorów, mają więcej przełożeń, wytrzymałe ramy, osie. Ceny pewnie wyższe. Jest kilka modeli, dostępnych w Polsce, jako nowych. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 30 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2023 Szwabskie są często wzmocnione pod amatorów golonki i mają czasem udźwig do 150 kg. Np z aluminium 7005 które jest dużo bardziej wytrzymałe niż 6061. Miałem taki rower, pierdyknął mi z dachu o asfalt przy 120 km/h i nic. To akurat był cross austriackiego producenta Bulls. Ale nie jestem na bieżąco z ofertę jakichkolwiek crossów bo się już takimi rowerami nie interesuję. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi