kryptoszosowiec Opublikowano Czwartek o 17:36 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 17:36 Hej, Kupiłem koła szosowe z karbonowymi obręczami. Czy przy montażu opon z dętką, powinienem na coś szczególnie zwrócić uwagę, czy montaż nie różni się niczym od tego na obręczach aluminiowych? Odnośnik do komentarza
liftlodz Opublikowano Czwartek o 17:55 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 17:55 Niczym się nie różni, używaj plastikowych łyżek Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano Czwartek o 19:05 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 19:05 Nie podejmuję żadnych specjalnych działań. Trzeba tylko zwrócić uwagę żeby zapasowe dętki miały wentyle pod odpowiednią długość stożka. Bo czasem się o tym zapomni. A co kupiłeś? Odnośnik do komentarza
kryptoszosowiec Opublikowano Czwartek o 19:08 Autor Udostępnij Opublikowano Czwartek o 19:08 Tak, zamówiłem od razu przedłużki wentyli, bo mam dobre dętki i jeszcze dwie takie same w zapasie 😉 FFWD Tyro. Wiem, trochę wąskie wewnątrz (19 mm), ale za 3099 zł wydają mi się niezłym wyborem. Ciekawość jak się jeździ na karbonowym stożku wygrała. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano Czwartek o 19:13 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 19:13 19 mm styknie IMO. Mam jedne 17 i chyba jednak sprzedam. Drugie mam 20,7 wewnętrznie. Odnośnik do komentarza
kryptoszosowiec Opublikowano wczoraj o 06:20 Autor Udostępnij Opublikowano wczoraj o 06:20 No przy oponach 34mm może być lekka "żarówa", ale bardzo się tym nie przejmuję bo: a) opony są lekko na wykończeniu, więc następne kupie 30/32c b) kwestia aerodynamiki nie jest dla mnie sprawą kluczową Stawiam sprawę jasno i uczciwie przyznaje, że kupiłem je z chęci zobaczenia jak to jest jeździć na średniej wysokości stożkach, a nie oczekując jakiś drastycznych zmian w osiągach. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano wczoraj o 07:39 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 07:39 W gravelu mam opony 42 mm na obręczy 15 mm i żyję 🙂 Natomiast na szosie traci się na aero jak opona szersza niż obręcz ale to dopiero jak są jakieś wyższe prędkości. Też bym się tym za bardzo nie przejmował. Odnośnik do komentarza
kryptoszosowiec Opublikowano wczoraj o 07:49 Autor Udostępnij Opublikowano wczoraj o 07:49 Ja miałem w MTB 26" opony 2.2" na 17mm i wtedy nikt się tym nie przejmował. Po prostu kolejny temat, który marketingowo można wałkować aż się znajdzie coś innego. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi