Skocz do zawartości

Kierownica szosowa

Rekomendowane odpowiedzi

Nie, nie miałem z tym problemu.

Po wrzuceniu tych zdjęć podniosłem kierownicę do gory, po kilkuset km zaczely się problemy.

Zresztą to będzie do ponownego ustawienia, chyba będę musiał wymienić owijkę bo nie mam możliwości regulacji klamek. Druga sprawa prawa klamka nie odbija do końca, coś się zjebało, hamulca co prawda nie blokuje ale jest to irytujące. 

Właśnie problem w tym że nic nie cieknie, tłoczki pracują prawidłowo, nic nie obciera o tarcze a klamka chodzi bardzo tempo, nie wraca do swojej pozycji, muszę przepychać palcami.

Albo jakaś sprężynka w środku jeśli jest to nie działa prawidłowo albo zakładając owijkę owinąłem za głęboko( robiłem to pierwszy raz). Będę serwisował rower to zdejmę owijkę i zobaczę, jesli nie pomoze, rower pójdzie do reklamacji w związku ze źle działająca klamkomanetka.

Zapowietrzenie hamulca? Raczej wykluczam bo wówczas tłoczki pracowałyby raczej nierównomiernie, aczkolwiek też to zrobię przy serwisie.

Tłoczki pracują prawidłowo, hamulec działa, tarcza nie obciera, nie ma żadnych wycieków, dźwignia zmiany biegów działa natomiast przy hamowaniu klamka nie odbija do końca, powraca dużo wolniej w porównaniu do drugiej, muszę przepchnąć ja do pozycji wyjściowej około 1-1,5 cm. 

Tak jak wspominałem, rower na gwarancji więc pójdzie na sklep niech ogarniają temat. Tylko 200km do przejechania w dwie strony, chyba że rower można oddać do autoryzowanego dealera marki Giant to będzie mniejszy problem bo mam takiego u siebie w mieście. Skoro mogą robić przegląd zerowy, wbijają w kartę gwarancyjną to reklamacje też powinni przyjąć i naprawić uszkodzona cześć.