Tina Opublikowano 21 godzin temu Udostępnij Opublikowano 21 godzin temu W dniu 7.08.2025 o 11:59, jajacek napisał(a): Ten Cube niezły. Hamulce dno ale dla lekkiej kobiety mogą być w pełni wystarczające. Ghost brzydki jak cholera 🙂 Lepszy amor. Napęd ok, reszta dno. Unibike atrapa amortyzatora ale ma hamulce 🙂 Kross teksańska masakra piłą łańcuchową 🙂 Author podobna masakra 🙂 Jeszcze warto zauważyć że napęd MTB 1x jest drogi w utrzymaniu. Wymiana łańcucha co 1000-1200 km. Drogie kasety. Założeniem napędu Cues 2x jest tania eksploatacja. Stalowe, ciężkie elementy napędu ale trwałe. Bardzo dziękuje za pomoc, mój nabytek poniżej (bez tych brzydkich lampek 😜 i zabezpieczenia) Co do tego hamulca też się grzecznie posłucham i pójdzie do wymiany ale przyszły sezon. Jeszcze raz 🫶 dzieki, wszystkim tym którym chce sie odpisywać 😜 Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 21 godzin temu Udostępnij Opublikowano 21 godzin temu No i brawo! Co do zabezpieczenia to na szybko takie składane może być. Ale na dłużej to nie. Złodzieje już kumają jak je otwierać bez przecinania w mniej niż minutę. Na dłużej tylko u-lock. Na szybko pod sklepem przypinam lekkim łańcuchem Gerda za 5 dych. Odnośnik do komentarza
krix Opublikowano 18 godzin temu Udostępnij Opublikowano 18 godzin temu No i brawo! Co do zabezpieczenia to na szybko takie składane może być. Ale na dłużej to nie. Złodzieje już kumają jak je otwierać bez przecinania w mniej niż minutę. Na dłużej tylko u-lock. Na szybko pod sklepem przypinam lekkim łańcuchem Gerda za 5 dych.Mam U locka, ale szukam czegoś, co zepnie kilka rowerów na wycieczce (2 x Expl 540, 1 x Woom). Na przykład popularna miejscowość letniskowa, na kilka godzin w ciągu dnia. Jedno zapięcie do kilku rowerów. Kryptonite. Długość zapięcia nawet 1,6 m, waga 4 kg. Takie coś nie da rady?https://www.bike-discount.de/en/kryptonite-kryptonite-new-york-chain-1210-chain-lockWysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
krix Opublikowano 18 godzin temu Udostępnij Opublikowano 18 godzin temu Póki co na pewno nie na Rockriderze. Niebieski zwróciłem, na Bordowym czułem się lepiej, ale na dzień dobry miał uszkodzoną piastę z tyłu i całe koło latało na boki + problem z korbą, która przeskakiwała - zareklamowałem towar i zwrócili mi pieniądze. Kolejnego wziąć nie mogłem, bo zwrócili 2999 zł, a promocja się skończyła i kosztuje teraz 3999 zł. Na razie przypasowuję się do tańszego Cube Attention. Nie ma sztywnych osi, waży pół kg więcej, ale za to jest dla mnie wygodniejszy i przede wszystkim ma napęd 2x11, który mi bardziej odpowiada do mojego stylu jazdy.To jest waga Cube Attention Pro ( 1 x 12) , rozmiar XL oraz Rockrider EXPL 540, rozmiar chyba LWysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
CriseQ Opublikowano 18 godzin temu Autor Udostępnij Opublikowano 18 godzin temu 5 minut temu, krix napisał(a): To jest waga Cube Attention Pro ( 1 x 12) , rozmiar XL oraz Rockrider EXPL 540, rozmiar chyba L Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka Ja mam rozmiar L. Pro jest na sprężynie. Mój ma Powietrznego Rockshoxa. Waży niecałe 14kg. Odnośnik do komentarza
krix Opublikowano 17 godzin temu Udostępnij Opublikowano 17 godzin temu Ja mam rozmiar L. Pro jest na sprężynie. Mój ma Powietrznego Rockshoxa. Waży niecałe 14kg.A jaki to model? Za ile? Podasz link?Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
Pepe75 Opublikowano 17 godzin temu Udostępnij Opublikowano 17 godzin temu Godzinę temu, krix napisał(a): Mam U locka, ale szukam czegoś, co zepnie kilka rowerów na wycieczce (2 x Expl 540, 1 x Woom). Na przykład popularna miejscowość letniskowa, na kilka godzin w ciągu dnia. Jedno zapięcie do kilku rowerów. Kryptonite. Długość zapięcia nawet 1,6 m, waga 4 kg. Takie coś nie da rady? https://www.bike-discount.de/en/kryptonite-kryptonite-new-york-chain-1210-chain-lock Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka Polecam Ci małego U-locka, dla każdego po jednym. Ok 700g/szt. Dwoma można spiąć trzy rowery razem i nikt tego nie podniesie, a jak masz obawy to trzecim do stojaka. Będzie Ci się chciało 4kg tarabanić ? Ja mam w ten sposób spięte dwa rowery jednym ulockiem, a drugi łapie rower z barierką https://www.rowertour.com/p/78146/zapiecie-u-lock-kryptonite-evolution-lite-mini-6?srsltid=AfmBOor9778QDyG7G1ynwKvQHFQ3uXrM_pmA1jy4aRdTCCQlU1DeKBcR Odnośnik do komentarza
krix Opublikowano 16 godzin temu Udostępnij Opublikowano 16 godzin temu 52 minuty temu, Pepe75 napisał(a): Ja mam w ten sposób spięte dwa rowery jednym ulockiem, a drugi łapie rower z barierką Genialne. Chyba kupie takie dwa zamiast łańcucha. Ale po kolei: @Pepe75 Twój pomysł chyba najlepszy. Te U locki mają siłę zabezpieczenia 7/10. Waga 0,7 kg (prawie tyle, co bagażnik ACID, który opisze wkrótce w kontekscie montażu 😉 ) Ja chciałem zrobić tak - kupić dwa takie łańcuchy, siła 5/10, długość 85 cm, waga 1,6 kg. Zaleta jest elastyczność - U lock ma ograniczoną manewrowość. Doświadczyliśmy tego np nad morzem przy plaży (wtedy miałem tylko Wooma z wartościowych rowerów) - drewniane slupy były za grube dla normalnego U locka. https://www.bike-discount.de/en/kryptonite-keeper-785-integrated-chain-lock?number=20026014 A takie coś chciałem mieć jako zbiorczy łańcuch do przypinania na rodzinnych wycieczkach rowerowych - dł 160 cm, waga 4,4 kg (!). Siła zapięcia 8/10. Problem - waga. taki łańcuch jednak chyba jest tylko stacjonarny - np ktoś zapina motocykl przy domu do jakiegoś mocowania. Widuję czasem takie konstrukcje https://www.bike-discount.de/en/kryptonite-evolution-series-4-integrated-chain-1016?number=20036396 Twoje rozwiązanie jest chyba najlepsze z jednym dylematem - jeśli każdy będzie miał swojego U locka (czyli np kupuję dwa na każdy Rockrider), to wtedy łatwo zrobić łańcuszek z rowerów (na krótki czasookres spinam kilka rowerów w jedną kupę i powstaje nieruszalny "chrząszcz"), ale pozostaje nadal trudność w przypinaniu pojedynczego roweru, gdy ktoś chce jechać po prostu do miasta jednym rowerem i przypiąć się pod galerią (U lock ma małą manewrowość). Ale może wystarczy, aby podpiąć się do jakiegoś znaku drogowego albo stojaka/uchwytu? A może te mini U locki ORAZ taki jeden łańcuch jako rezerwa https://www.bike-discount.de/en/kryptonite-keeper-785-integrated-chain-lock?number=20026014 Odnośnik do komentarza
Pepe75 Opublikowano 15 godzin temu Udostępnij Opublikowano 15 godzin temu @krix to fakt, tym małym ulockiem czasem jest trudniej, ale jak jest normalny stojak to bez problemu można złapać za rurę ramy. Za znak drogowy też zapinałem. Trochę czasu rozkminiałem temat, żeby było możliwie najlżej i jak najbezpieczniej - moim zdaniem to taki sensowny kompromis. Mam też dużego ulocka, ze dwa razy dłuższego, z grubszego pręta, który wisi na stałe na barierce - nie będę tachał 1,6kg. Proponuję zanim kupisz łańcuch 1,6kg o w sumie słabszych parametrach - kup na próbę tego małego ulocka i zobaczysz jak się sprawdza w zapinaniu w różnych miejscach. Odnośnik do komentarza
CriseQ Opublikowano 15 godzin temu Autor Udostępnij Opublikowano 15 godzin temu 2 godziny temu, krix napisał(a): A jaki to model? Za ile? Podasz link? Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka To model ze starej kolekcji. Te nowe mają już napęd 1x, czego chciałem uniknąć. Odnośnik do komentarza
Pepe75 Opublikowano 15 godzin temu Udostępnij Opublikowano 15 godzin temu kolor fajny i oponki z brązowym bokiem 🤩 Odnośnik do komentarza
CriseQ Opublikowano 14 godzin temu Autor Udostępnij Opublikowano 14 godzin temu 6 godzin temu, Tina napisał(a): Bardzo dziękuje za pomoc, mój nabytek poniżej (bez tych brzydkich lampek 😜 i zabezpieczenia) Co do tego hamulca też się grzecznie posłucham i pójdzie do wymiany ale przyszły sezon. Jeszcze raz 🫶 dzieki, wszystkim tym którym chce sie odpisywać 😜 Fajny rower, może gdybym kupił odpowiedni rozmiar to by ze mną zostal. Próby korygowania mostkiem powodowały, że przednie koło nie prowadziło się pewnie, więc go sprzedałem, ale sprzęt bardzo wdzięczny. 🙂 Niestety cena w PL a i Niemca przepaść, a już tego modelu nie ma w sprzedaży, wyszedł nowy i kosztuje 1000 euro, nadal taniej niż u nas, ale już nie mój budżet. Ja go kupiłem w tamtym roku za 799 euro. Odnośnik do komentarza
krix Opublikowano 14 godzin temu Udostępnij Opublikowano 14 godzin temu To model ze starej kolekcji. Te nowe mają już napęd 1x, czego chciałem uniknąć. Ale nie rozumiem..Masz go już? Dopiero kupujesz? Namierzyłeś?Nie ma go w sklepach chyba, tylko resztki na OLX. Może Ski Team.. Tak, poznaję ten model, to jest sprzed 2 lat, miałem go dodanego do koszyka nawet kiedyś ;) Jedno z najładniejszych moim zdaniem malowań.Jest na lepszym amorze Judy Silver chyba i 2x. Teraz Attention zszedł na psy. Gorszy osprzęt, cena ta samaWysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 14 godzin temu Udostępnij Opublikowano 14 godzin temu Ja stosuję łańcuch Gerda za 5 dych pod sklepem. 600 gramów. Albo u-locka Knog Bouncer, 800 gramów jak na dłużej. Pod szkołą młody zapinał OnGuard Pitbull. Był piłowany, atakowany i nic. Ale duże bydle. Odnośnik do komentarza
krix Opublikowano 13 godzin temu Udostępnij Opublikowano 13 godzin temu Dokładnie, trzeba ćwiczyć - ja dwa razy w tygodniu siłka i ze dwa-trzy razy w tygodniu rower (jak mtb to minimum 1,5 godz., a jak szosa/grawel to minimum 2 godziny)Trzeba. Mobilizujecie mnie takimi relacjami.Aktualnie nie mam czasu na takie regularne ćwiczenie. Co nie jest dobre.Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi