PatrykG Opublikowano Wtorek o 11:37 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 11:37 Witam wszystkich To mój pierwszy post i od razu prośba o doradztwo. Szukam roweru jak w temacie, ale chcę kupić rower który mogłem wcześniej oglądnąć. Z pewnej puli rowerów po oględzinach, przymiarkach i selekcji zostały mi dwa rowery: 1) Kellys Gate 90 https://kellysbike.com/pl/pl/xc/gate-90-29_10377_7834 2) Scott Scale 950 https://www.scott.pl/produkt/1842/13312/Rower-Scale-950 Kellysa mogę kupić za 5,8k. a Scotta za 7k. Czy warto dopłacać ? Rower będzie używany na leśnych ścieżkach, spokojne singletracki itp Ale też będę jeździł na nim z dzieckiem, więc wtedy to już rekreacja 🙂 PAtryk Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano Wtorek o 12:10 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 12:10 Nie warto doplacic. W Kellys doplacasz do zakupu klamek hamulcowych MT500 i masz to samo. Scott bedzie mial duzo mniej komfortowy tyl roweru ze wzgledu na szersza sztyce podsiodlowa. Scott ma lepsza rame. Odnośnik do komentarza
PatrykG Opublikowano Wtorek o 12:22 Autor Udostępnij Opublikowano Wtorek o 12:22 Po trzech dniach przemyśleń też skłaniam się minimalnie bardziej ku Kellysowi, tym bardziej że ma droppera. A porównując widelce, ma któryś z nich istotną przewagę nad drugim ? Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano Wtorek o 12:33 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 12:33 Fox odrobine lepiej amortyzuje ale jest drozszy w serwisie. Waga podobna. Dropper w plaskopolsce nie jest do niczego potrzebny. Tylko w gorach. Mam i chyba zdemontuje. Mozna uzyskac wiekszy komfort nie majac droppera. Odnośnik do komentarza
Pepe75 Opublikowano Wtorek o 13:10 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 13:10 Scott ma kąt rury podsiodłowej 75.3 st. a Kellys 74st. Do jazdy rekreacyjnej i po płaskopolsce lepszy kąt 74st. Odnośnik do komentarza
Szwedacz Opublikowano Wtorek o 14:50 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 14:50 Już nie przesadzajmy z detalami - te 1.3 stopnia to sobie spokojnie przesunięciem siodełka efektywnie skompensuje. Odnośnik do komentarza
PatrykG Opublikowano Środa o 09:57 Autor Udostępnij Opublikowano Środa o 09:57 Dzięki chłopaki, wybieram Kellysa Gate 90. pozdr. Odnośnik do komentarza
Pepe75 Opublikowano Środa o 13:00 Udostępnij Opublikowano Środa o 13:00 3 godziny temu, PatrykG napisał(a): Dzięki chłopaki, wybieram Kellysa Gate 90. pozdr. jak kupisz to wrzuć foty, jak pojeździsz to napisz jak wrażenia Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi