damianKr Opublikowano Sobota o 20:30 Udostępnij Opublikowano Sobota o 20:30 Cześć, Mam obecnie w eMTB opony Magic Marry w najbardziej hardcorowej wersji tzn. Ultra Soft/Super downhill. Opony trzymają mega dobrze na suchym jak i w błocie. Jest tylko jeden problem jak dla mnie te opony to typowo opony do roweru żeby zawiesić na wyciągu :). Nawet na elektryku czuć, że ta opona ciąży i drenuje baterie. Na zjazdach gdy tylko trasa się trochę wypłaszcza czuć jak opona wżera się w glebe i wyhamowuje rower. Zazwyczaj do tras podjeżdżam z korby po asfalcie jakieś 10km w jedną stronę. Zastanawiam się czy jest opcja żeby trochę ten zestaw przyśpieszyć, problemy są dwa, duża waga elektryka i sam jestem spory bo ważę 110kg. Więc papierowe opony nie wchodzą w grę. Opcje jakie widzę to: 1. Wymienić sam tył na coś szybszego (nie znam się zbytnio na Schwalbe) np. wrzucić Big Betty w mieszance Soft i oplocie Super Gravity. Trail może być zbyt delikatna. 2. Druga opcja to wymienić na inny zestaw np. Maxiss Assegai 3c max terra, EXO+ i na tył DHR 3C max terra exo+. Maxissy podobno toczą się szybciej są lżejsze i podobno znacznie bardziej wytrzymałe przy podobnej konfiguracji. Ktoś może coś doradzić? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi