Pytajacy Opublikowano Piątek o 07:15 Udostępnij Opublikowano Piątek o 07:15 Cześć, szukam roweru do 1000-1500zł dla osoby ważącej 141/140kg, mierzącej 186cm. Aktualnie jestem na redukcji zbiłem ze 170kg na 140kg jestem aktywny fizycznie, chodzę na siłownie, chodzę na spacery/na piechotę do pracy (minimum 4km) oraz również robię rowerek, aktualnie jestem na 15 poziomie oporu jak kogoś by to interesowało . Chciałbym jeszcze dorzucić rower który będzie używany głównie przez miasto ze względu że chciałbym dojeżdżać nim na siłownie i do pracy zamiast samochodu. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano Piątek o 07:20 Udostępnij Opublikowano Piątek o 07:20 Sugeruję szukanie używanego roweru typu cross zbudowanego na ramie z aluminium 7005. Jest ono znacznie wytrzymalsze niz alu 6061. Standardowy, tani badziewiak, bo tylko takie są w tym przedziale cenowym raczej za długo nie pożyje pod tą wagą. Miałem crossa Bulls własnie z alu 7005. Spadł mi z dachu przy 120 km/h i nic mu się nie stało. Odnośnik do komentarza
liftlodz Opublikowano Piątek o 07:27 Udostępnij Opublikowano Piątek o 07:27 Ja bym raczej sugerował coś na stali i to w typie roweru sztywnego, bez amortyzatora, na oponach minimum 40 mm.Poszukaj używanego Marina Muirwoods.The Marin Muirwoods generally has a total weight limit of around 300-350 lbs (136-158 kg). Odnośnik do komentarza
krix Opublikowano Piątek o 08:33 Udostępnij Opublikowano Piątek o 08:33 Sugeruję szukanie używanego roweru typu cross zbudowanego na ramie z aluminium 7005. Jest ono znacznie wytrzymalsze niz alu 6061. Standardowy, tani badziewiak, bo tylko takie są w tym przedziale cenowym raczej za długo nie pożyje pod tą wagą. Miałem crossa Bulls własnie z alu 7005. Spadł mi z dachu przy 120 km/h i nic mu się nie stało.Zadałem więc pytanie Radonowi o ramę Scart Light. Jeszcze zapytam o Sunset.Jest jeszcze fajny rower Cube Nulane. Gravel z prostą kierą. Tylko na Cues-ie.Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
liftlodz Opublikowano Piątek o 08:42 Udostępnij Opublikowano Piątek o 08:42 Radony I Cube mają limit wagi 115 kg Odnośnik do komentarza
krix Opublikowano Piątek o 08:46 Udostępnij Opublikowano Piątek o 08:46 Radony I Cube mają limit wagi 115 kgRacja. Aczkolwiek np Jealous moze ciągnąć przyczepkę do 40 kg. Ma ramę 7005. Ale tak - jest ten limit, zapomniałem.Można więc podejść do tematu inaczej - kupić cokolwiek za ten 1000 z myślą, że posłuży to chwilowo do dalszego zbijania wagi (nawiasem mowiąc gratulacje z powodu efektów, to niełatwe zadanie) jako tymczasowy środek lokomocji, który zostanie zajeżdżony. Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
Pytajacy Opublikowano Piątek o 10:29 Autor Udostępnij Opublikowano Piątek o 10:29 1 godzinę temu, krix napisał(a): Racja. Aczkolwiek np Jealous moze ciągnąć przyczepkę do 40 kg. Ma ramę 7005. Ale tak - jest ten limit, zapomniałem. Można więc podejść do tematu inaczej - kupić cokolwiek za ten 1000 z myślą, że posłuży to chwilowo do dalszego zbijania wagi (nawiasem mowiąc gratulacje z powodu efektów, to niełatwe zadanie) jako tymczasowy środek lokomocji, który zostanie zajeżdżony. Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka Tak właśnie myślałem aby to był rower tymczasowy który mi pomoże zbić wagę i dał radę ponieważ z każdym tygodniem udaje mi się zbić wagę o te 1kg. Odnośnik do komentarza
krix Opublikowano Piątek o 10:51 Udostępnij Opublikowano Piątek o 10:51 Tak właśnie myślałem aby to był rower tymczasowy który mi pomoże zbić wagę i dał radę ponieważ z każdym tygodniem udaje mi się zbić wagę o te 1kg.Na olx są używane decathlonowe grawelo- szosy Triban 100 za nawet 600 - 800 PLN. To jest rower z jednym blatem z przodu na Clarisie chyba. Nie wiem czy to dobry pomysł więc, ale pieniądz nieduży. Może ktos kompetentny się wypowieWysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
krix Opublikowano Piątek o 10:52 Udostępnij Opublikowano Piątek o 10:52 Tak właśnie myślałem aby to był rower tymczasowy który mi pomoże zbić wagę i dał radę ponieważ z każdym tygodniem udaje mi się zbić wagę o te 1kg.Jak to zrobić? Ja też bym chciał na tydzień zejść o 1 kg. To chyba dużo, swoją drogąWysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
Pytajacy Opublikowano Piątek o 12:44 Autor Udostępnij Opublikowano Piątek o 12:44 1 godzinę temu, krix napisał(a): Jak to zrobić? Ja też bym chciał na tydzień zejść o 1 kg. To chyba dużo, swoją drogą Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka Dieta, treningi, dużo ruchu, kroki, liczenie kalorii 😁 i dużo samozaparcia Odnośnik do komentarza
marti_s3 Opublikowano Piątek o 13:24 Udostępnij Opublikowano Piątek o 13:24 Jak to zrobić? Ja też bym chciał na tydzień zejść o 1 kg. To chyba dużo, swoją drogąWysłane z mojego SM-G781B przy użyciu TapatalkaKeto. Ja w ubiegłym roku z 96 zjechałem na 80 w okresie od maja do września.Do tego post przerywany. Najdłuższy okres bez jedzenia jaki miałem to 44 godziny. Od tamtej pory jestem cały czas na keto, robię raz w miesiącu 48 godzinna głodówkę i efekt jest taki, że waga została, samopoczucie w górę, energia w górę. Polecam Wysłane z mojego SM-M515F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano Piątek o 15:07 Udostępnij Opublikowano Piątek o 15:07 Ja podobnie. 15 kg na low carb i post przerywany. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano Piątek o 15:08 Udostępnij Opublikowano Piątek o 15:08 4 godziny temu, krix napisał(a): Na olx są używane decathlonowe grawelo- szosy Triban 100 za nawet 600 - 800 PLN. To jest rower z jednym blatem z przodu na Clarisie chyba. Nie wiem czy to dobry pomysł więc, ale pieniądz nieduży. Może ktos kompetentny się wypowie Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka Nie zartuj. Szosa to jak zejdzie do ok. 100. Odnośnik do komentarza
Pytajacy Opublikowano wczoraj o 10:07 Autor Udostępnij Opublikowano wczoraj o 10:07 Co sądzicie o takim rowerze? nie mówię że ma być na lata, ale czy da radę na powiedzmy rok? https://www.olx.pl/d/oferta/cena-do-poniedzialku-rockrider-27-5-cala-xl-rower-meski-gorski-mtb-CID767-ID15opRq.html?reason=extended_search_extended_distance Odnośnik do komentarza
liverpoolczyk02 Opublikowano 17 godzin temu Udostępnij Opublikowano 17 godzin temu Na mój nos, za mały balon. Co to jest 2 cale, w rozmiarze 27,5... Ale jest tanio, jak masz blisko, to chociaż się przymierz i przejedź parę metrów. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi